Άμεση προτεραιότητα η δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικού ιατρείου


Ο σκοπός της λειτουργίας  Κοινωνικού Παντοπωλείου εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής ανάπτυξης της Κοινωνικής Πολιτικής των Δήμων, των Περιφερειών κ.ο.κ.  και έχει ως σκοπό την προώθηση της κοινωνικής συνοχής, την καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού, αλλά και την ευαισθητοποίηση ατόμων και ομάδων πληθυσμού αλλά και εταιρειών με στόχο τη συμμετοχή τους στα προγράμματα στήριξης των αναξιοπαθούντων συμπολιτών μας. Στον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων πολλοί είναι οι αναξιοπαθούντες αλλά και συνάνθρωποί μας, που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και χρειάζονται την βοήθειά μας. Ως σήμερα οι οικογένειες, που έχουν μεγάλη ανάγκη και χρειάζονται βοήθεια ξεπερνούν τουλάχιστον στην πόλη των Ψαχνών τις εβδομήντα. Αυτές τις οικογένειες, τις βοηθούν όσο μπορούν διάφοροι σύλλογοι της περιοχής, όπως ο Σύλλογος Γυναικών "Η Έκφραση", ο Χορευτικός Σύλλογος "Οι Ρίζες" και άλλοι σύλλογοι, αλλά και οι τρεις ενορίες της περιοχής και εταιρείες όπως η Λάρκο, με τρόφιμα και με ρουχισμό. όμως επειδή η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη, η βοήθεια αυτή δεν μπορεί να είναι και πάρα πολύ μεγάλη.
Έτσι τον επόμενο λόγο τον έχει ο Δήμος, στον οποίο έχει γίνει νύξη από αρκετούς πολίτες για την δημιουργία κοινωνικού παντοπωλείου αλλά και κοινωνικού ιατρείου, κάτι το οποίο όμως απ' ότι φαίνεται να μην "πήραν και πολύ ζεστά" τόσο ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων όσο και η Δημοτική πλειοψηφία. Όμως απ' όσο είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ούτε η Δημοτική Αντιπολίτευση έχει θέσει θέμα  δημιουργίας κοινωνικού παντοπωλείου ούτε σε συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου ούτε αλλού.
Επειδή η κατάσταση που επικρατεί είναι πάρα πολύ δύσκολη και επειδή οι αναξιοπαθούντες στον Δήμο μας ολοένα και πληθαίνουν καλό είναι όλοι μαζί Συμπολίτευση και αντιπολίτευση να κινηθούν προς την κατεύθυνση δημιουργίας κοινωνικού παντοπωλείου και κοινωνικού ιατρείου είτε αυτοτελές είτε σε συνεργασία με την Μητρόπολη Χαλκίδας, τις ενορίες της περιοχής κ.ο.κ. Αυτό θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψιν και να αρχίσει άμεσα να γίνεται η υλοποίησή του. 

Σχόλια