Δελτίο Τύπου των Πολιτών Εν Γνώσει για την έναρξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου στα Ψαχνά


Με πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή αλλά και πολλές εκπαιδευτικές προσδοκίες για το μέλλον, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του Ελεύθερου Πανεπιστημίου Ψαχνών. Αξίζει να σημειωθεί πως ενώ οι εγγραφές μέχρι την ημέρα της έναρξης έφταναν τις 65, ο αριθμός διπλασιάστηκε την ώρα της έναρξης και έφτασαν τις 135. Για τον παραπάνω λόγο η σκέψη των διοργανωτών με την αρωγή του Δήμου είναι να μεταφερθεί το τμήμα Ψυχολογίας σε μεγαλύτερο χώρο, έτσι ώστε να πάρουν μέρος και άλλοι πολίτες που ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν τα σεμινάρια, αφού οι εγγραφές θα συνεχιστούν έως και την τρίτη διάλεξη.

Την διοργάνωση έχει αναλάβει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών «Η Έκφραση» ενώ το Ελεύθερο Πανεπιστήμιο τελεί υπό την Αιγίδα των «Πολιτών Εν Γνώσει» που ήδη πραγματοποιεί αντίστοιχες πρωτοβουλίες στον Αλμυρό, στο Βόλο, στην Έδεσσα, στη Λάρισα και στη Λαμία ενώ στο δίκτυο έχουν ενταχθεί και στο επόμενο έτος θα ξεκινήσουν τμήματα στα Τρίκαλα και την Καρδίτσα.    
Παρόντες εκτός του Δημάρχου κου. Μπουροδήμου, ήταν ο Αντιδήμαρχος κος Λαφαζάνης και η πρόεδρος της ΔΗΚΑΔΙΜΕ κα Τζάθα. Ο Δήμαρχος, κατά τον χαιρετισμό του ευχαρίστησε το σύλλογο για αυτήν την πρωτοβουλία, λέγοντας ότι θα πρέπει να συνεχίσει αυτού του είδους τις προσπάθειες και στο μέλλον, αλλά και τους πολίτες για την μεγάλη προσέλευσή τους. Επίσης την έναρξη χαιρέτησε ο Πρόεδρος των «Πολιτών Εν Γνώσει» Νίκος Τζούμας θέτοντας και τους επόμενους στόχους για την πόλη των Ψαχνών και της ευρύτερης περιοχής.
Το πρώτο μάθημα, στο οποίο εισηγητής ήταν ο κος Πανταζής, σχετιζόταν με την οικονομική κρίση. Στο πρώτο μέρος έγινε ανάλυση του θέματος από τον εισηγητή, αναφερόμενος στην κρίση αξιών, στην προσωπική κρίση αλλά και στους τρόπους αντιμετώπισης δύο εκ των οποίων είναι ο "ευήκοος ους" και η αλληλεγγύη. Μετά από την ανάλυση έγινε συζήτηση πάνω στο θέμα, με τοποθετήσεις του ακροατηρίου. Στο δεύτερο μέρος ακολούθησε βιωματική άσκηση, όπου οι φοιτούντες έγραψαν με λίγα λόγια μερικά σημαντικά ιστορικά στοιχεία της ζωής τους και κατόπιν μοιράστηκαν κάποιοι εξ αυτών τις ιστορίες τους με το υπόλοιπο ακροατήριο.
Οι εγγραφές συνεχίζονται στα γραφεία του Πολιτιστικού Συλλόγου Γυναικών «Η Έκφραση» (Αριστοτέλους 13 – Ψαχνά Ευβοίας) κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Κυριακή από τις 18.00 έως τις 20.00.
Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσκομίζουν αντίγραφο της ταυτότητάς τους, μία πρόσφατη φωτογραφία καθώς και 50 € που είναι το συνολικό κόστος του προγράμματος, ενώ οι ευπαθείς ομάδες (άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με κινητικές δυσκολίες) θα συμμετέχουν με το ποσό των 30 €.
Οι διαλέξεις θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή από τις 17.00 έως τις 20.00 στην αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Ψαχνών.
Για τυχόν απορίες ή διευκρινήσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο 80.111.70.111 στο  6980218621 ή με email : politesengnosei@gmail.com. Επίσης πληροφορίες έχουν αναρτηθεί στο διαδίκτυο στο fb: politesengnosei ή στην επίσημη ιστοσελίδα των «Πολιτών Εν Γνώσει»: www.politesengnosei.gr



Σχόλια