Γιάννης Ρέμπελος: Σκέψεις για το θέμα του ΤΕΙ Χαλκίδας


Αγαπητοί φίλοι,
Θέλω,..απλώς για τον ιστορικό του μέλλοντος ,αφενός να σας ευχαριστήσω για την επισήμανση της παρέμβασης μου, στο φύλλο της 13/2 , στην Συνέλευση στο Δημαρχείο των Ψαχνών σχετικά με το τεράστιο θέμα του ΤΕΙ ,αφετέρου να σας κάνω γνωστό ότι δεν έχω καμία σχέση με τα ΤΕΙ, όντας  Χημικός Μηχανικός που απασχολήθηκα αποκλειστικά στον Ιδιωτικό τομέα.( Προφανώς έγινε  σύγχυση με   τον συνονόματο εξάδελφο μου Ηλεκτρ. Μηχανικό )

Δράττομαι της ευκαιρίας , να επισημάνω ότι παρά την ομόψυχη επιθυμία του συνόλου του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής  αλλά και την ομόφωνη συναίνεση όλων  των παρισταμένων φορέων ,διατηρώ επιφυλάξεις για την τελική έκβαση των μέτρων που έχουν αποφασιστεί γιατί καλό είναι να βάζεις στόχους αλλά θα πρέπει να ξέρεις και σημάδι.
Οι μπουλοκιδόν  παραστάσεις φορέων σε αρμόδια κέντρα αποφάσεων, οι  υπόγειες  διαμεσολαβήσεις  κολλητών και οι πάσης φύσεως πυροσβεστικές προσπάθειες  φίλων, δεν μπορούν να  μας εφησυχάσουν αφού δεν απέτρεψαν την εκδήλωση του προβλήματος.
 Πιστεύω ότι μόνο μέσα από την άμεση σύνταξη μιας συγκριτικής Οικονομοτεχνικής Μελέτης όπου τεκμηριωμένα θα υπολογίζετε η υλικοτεχνική παρούσα αξία (present value) των ΤΕΙ σε  συνδυασμό με το συνολικό κόστος κατασκευής ετοίμων δωματίων που έχει επενδυθεί από μικροϊδιοκτήτες σε σχέση με τα χρήματα που θα πρέπει να δαπανηθούν(!!) (expected cost in unstable conds) για να αποκτηθούν αντίστοιχη υλικοτεχνική υποδομή και ξενοδοχειακή υποστήριξη τόσο στη Θήβα οσο και στην Λαμία.  Όλα τα παραπάνω στοιχεία υπάρχουν άμεσα!.
Φαντασθείτε την αντίδραση σε μιας τέτοιας μορφής Ενέργειας, έγγραφης και κοινοποιημένης ,τόσο στο:
Υπουργεία Οικονομικών (Στουρνάρα &Σταικουρα)
Υπουργείο   Παιδείας (Αρβανιτόπουλο)
άντε και στο Προεδρίας ,
όσο και στην ενδημούσα Τρόικα, και βέβαια στα ΜΜΕ.
Για να μην φτάσουμε στο < των οικιών  ημών  εμπιπραμένων  υμείς άδετε> πρέπει να δράσουμε άμεσα και αποτελεσματικά.
.
Ευχαριστώ-στην διάθεση σας
Γιάννης Ε Ρέμπελος,ΧΜ
Χαλκίδα 16/2/2013

Σχόλια