Συνεχίζονται οι καταλήψεις στο ΤΕΙ Χαλκίδας

Εχθές πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση των ΣΤΕΦ και ΣΔΟ του ΤΕΙ Χαλκίδας στο μεγάλο αμφιθέατρο του τεχνολογικού ιδρύματος για να συζητήσουν το τι έχει γίνει μέχρι στιγμής από την μεριά των φοιτητών στα όσα αναφέρει το σχέδιο "Αθηνά" για το συγκεκριμένο ΤΕΙ και ποιες είναι οι κινήσεις, που θα πραγματοποιήσουν από εδώ και εμπρός. Στην γενική συνέλευση, που άρχισε με περίπου δύο ώρες καθυστέρηση, επικράτησε μεγάλη ένταση. Επίσης μεγάλη όξυνση των πνευμάτων υπήρξε όταν μία φοιτήτρια, η οποία πήρε το μικρόφωνο για να τοποθετηθεί, ανέφερε μεταξύ των άλλων ανέφερε ότι μεγάλη είναι η ευθύνη για την κατάσταση που επικρατεί στο ΤΕΙ των μεταναστών. Δήλωση η οποία έφερε αρκετές αντιδράσεις, με αποτέλεσμα η συγκεκριμένη φοιτήτρια να αποχωρήσει από το χώρο του αμφιθεάτρου. 
Πέραν όμως του παρόντος περιστατικού και πέραν της γενικότερης έντασης, που επικράτησε στην χθεσινή γενική συνέλευση, αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι καταλήψεις και οι κινητοποιήσεις αντιδρώντας έτσι για το σχέδιο "Αθηνά".
Αναλυτικότερα αποφασίστηκε:
1) Κατάληψη ΣΤΕΦ – ΣΔΟ μέχρι την Τρίτη 26/2/2013 όπου θα πραγματοποιηθούν νέες συνελεύσεις, την Δευτέρα 25/2/2013 για την ΣΤΕΦ (12:00 μ.μ) και την Τρίτη 26/2 για την ΣΔΟ (12:00 μ.μ)
2) Τρίτη 19/2/2013 μικροφωνική (11:00 π.μ) στη Χαλκίδα για το σχέδιο Αθηνά
3) Τετάρτη 20/2/2013 συμμετοχή στην Γενική απεργία (11:00 π.μ) στη Χαλκίδα στο Eργατικό Kέντρο
με κοινό πανό ως φοιτητικός σύλλογος ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ. Ταυτόχρονα όσοι σπουδαστές είναι στην Αθήνα, συγκέντρωση 11:00 π.μ. στο Μουσείο και θα ακολουθήσει πορεία στο Σύνταγμα. Αργότερα θα συγκεντρωθούμε στο υπουργείο Παιδείας (14:00 μμ) στην κανονισμένη συνάντηση μεταξύ της νομαρχίας, παραγόντων του ΤΕΙ και υπουργό Παιδείας όπου θα δοθεί επίσημη πρόταση από το ΤΕΙ για το σχέδιο «Αθηνά». (Θα έρθουν με ΚΤΕΛ (δωρεάν) από την μικρή γέφυρα της Χαλκίδας, στο υπουργείο οι υπόλοιποι σπουδαστές που ήταν στην απεργία στην Χαλκίδα. Και θα επιστρέψουν πάλι στη Χαλκίδα με ΚΤΕΛ δωρεάν. )
4) Πέμπτη 21/2 (14:30 μ.μ) διοργάνωση ημερίδας στο ΤΕΙ για το σχέδιο «Αθηνά» και την συλλογική αντίδραση, καλώντας καθηγητές, υπαλλήλους, φοιτητές και κατοίκους και επαγγελματίες από Χαλκίδα, Ψαχνά και Αρτάκη.
5) Δημιουργία ομάδων εργασίας για την οργάνωση δράσεων προς ενημέρωση των αποφάσεων του φοιτητικού συλλόγου.
Καλούμαι όλους τους φοιτητές να παρουσιάσουν επιπλέον προτάσεις τεκμηριωμένα, ώστε να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο αγώνα που θα ικανοποιεί τις ανάγκες όλων.
Για την πραγματοποίηση του συμβουλίου οι γραμματείες θα λειτουργούν ενώ θα ισχύει κατάληψη για την μη πραγματοποίηση της εξεταστικής.


Σχόλια