Επιστολή κόλαφος από καθηγητή του ΤΕΙ Χαλκίδας

ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ; ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΟΥ Ν 4093/2012 ΠΕΡΙ ΘΕΣΗΣ ΣΕ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΗ ΑΡΓΙΑ

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
Λαμβάνω την τιμή να απευθυνθώ με σεβασμό σε εσάς στην πολύ δύσκολη αυτή συγκυρία για την χώρα μας λόγω ενός σοβαρού θέματος σχετικά με το Σχέδιο "Αθηνά" και το ΤΕΙ Χαλκίδας, στο οποίο υπηρετώ από το 2004 ως Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Αυτοματισμού της Σχολής ΣΤΕΦ, και αφού προηγουμένως έχω εξαντλήσει όλα τα συνήθη μέσα για την αποκατάσταση της νομιμότητας στο ίδρυμα αυτό εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.

Μολονότι μπορεί κανείς να ασκήσει κριτική σε πολλά επίπεδα τόσο για την ευρύτερη κυβερνητική πολιτική όσο και για την νομοθετική εξουσία που εσείς θεραπεύετε στην σημερινή πολύπλευρη κρίση της χώρας μας και της παγκόσμιας οικονομίας, ως πολίτης αυτής της χώρας οφείλω να ομολογήσω την σοβαρή προσπάθεια εκ μέρους όλων σας και εκ μέρους της πλειοψηφίας των κυβερνητικών στελεχών για να κρατηθεί όρθια η χώρα μέχρι να προκύψει νέα συνολική πολιτική εκ μέρους της Ευρωζώνης. Η συγκυρία είναι εξόχως δύσκολη και η εύκολη κριτική περισσεύει απλά επειδή δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις ούτε μαγικοί επενδυτές που θα αλλάξουν την ροή της ιστορίας.. Θα συμφωνήσετε μαζί μου, αφού επίσημα διατυπώνεται σε όλους τους τόνους, ότι ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια σε αυτή την πορεία για την αναδιοργάνωση της χώρας είναι και η αντιμετώπιση της διαφθοράς και της κακοδιαχείρισης.
Ανήκοντας στα ειδικά μισθολόγια έχω ήδη υποστεί, όπως και όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι/λειτουργοί, σημαντικές περικοπές του μισθού μου κοντά στο 40%, πράγμα που μου δημιουργεί, όπως σε όλους, σοβαρές δυσκολίες να ανταπεξέλθω στις οικονομικές μου υποχρεώσεις, βασισμένες σε άλλους προυπολογισμούς εσόδων. Παρά ταύτα δεν διαμαρτύρομαι έντονα αντιλαμβανόμενος την εξαιρετικότητα της συγκυρίας και προσδοκώντας σαν αντιστάθμισμα την θεσμική αναδιοργάνωση της χώρας μας που θα δημιουργήσει νέες ευκαιρίες όταν το επιτρέψουν οι ασκούμενες πολιτικές και οι αντίστοιχες οικονομικές συνθήκες.

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια το Σχέδιο "Αθηνά" και οι νόμοι 4009/2011, 4076/2012, παρά το ότι δεν μπορούν να ειδωθούν παρά μόνο ως μία αρχική και μη πλήρης προσπάθεια θεσμικής αναδιοργάνωσης της ανώτατης εκπαίδευσης στην χώρα μας, είναι ασφαλώς προς την σωστή κατεύθυνση, προς τιμή της προηγούμενης και του νυν Υπουργού Παιδείας αλλά και του Κοινοβουλίου και των αντίστοιχων Πρωθυπουργών. Η σιωπηλή πλειοψηφία της Ακαδημαικής κοινότητας, και προφανώς και ο υποφαινόμενος, χαιρετίζουν αυτή την προσπάθεια με ελπίδα για το μέλλον, επειδή, πέραν των άλλων αποκαθηλώνει συστήματα εξουσίας που είχαν δομηθεί με αδιαφανείς τρόπους και συνέτειναν στην διαφθορά και κακοδιαχείριση κάποιων από τα αυτοδιοίκητα ΑΕΙ της χώρας, και ιδιαίτερα κάποιων ΤΕΙ. Ανάμεσα σε αυτά τα σχετικά ανυπόληπτα ΤΕΙ ήταν και το ΤΕΙ Χαλκίδας. Σύμφωνα με το αρχικό Σχέδιο "Αθηνά" το ΤΕΙ Χαλκίδας επί της ουσίας απορροφάται από το ΤΕΙ Λαμίας ως Διοίκηση, μέσα στα πλαίσια του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας.

Παρατηρώ όμως το τελευταίο διάστημα μια απίθανη προσπάθεια εκ μέρους των τοπικών παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων όλων των τοπικών βουλευτών, να ξεχαστούν η κακοδιαχείριση που επί σχεδόν δεκαπέντε χρόνια ταλανίζει αυτό το Ίδρυμα και δεν το αφήνει να αποκτήσει μια καλή θέση στην Ανώτατη εκπαίδευση της χώρας, θέση που του αξίζει αλλά και που αξίζει στην Εύβοια, προκειμένου να επιτευχθεί η ανατροπή του σχεδιασμού του κυρίου Υπουργού Παιδείας και να αναγορευθεί αυτό σε κεντρικό σε ότι αφορά την Διοίκηση του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Και όλα αυτά στο όνομα των συμφερόντων της Χαλκίδας και της Εύβοιας! Θα ήθελα να ερωτήσω όλους τους τοπικούς παράγοντες της Εύβοιας, και τους κ.κ. βουλευτές της Εύβοιας ανάμεσά σας: Αυτό έχει ανάγκη η τοπική κοινωνία, ένα ανυπόληπτο ίδρυμα που ζεί μέσα σε όργιο φημών κακοδιαχείρισης και έλλειψης νομιμότητας σε βάρος του φορολογούμενου πολίτη, πολλών μελών της Ακαδημαικής του κοινότητας και των σπουδαστών του?? Έτσι πρόκειται να αναπτυχθεί η όντως ταλαιπωρημένη και υποβαθμισμένη Εύβοια?? Αν είναι δυνατόν, το βραχυπρόθεσμο μικροπολιτικό όφελος να υποσκάπτει το μακροπρόθεσμο όφελος της τοπικής κοινωνίας από την λειτουργία ενός ΑΕΙ που θα λειτουργεί ομαλά σε περιβάλλον νομιμότητας με μεγάλες δυνατότητες αναβάθμισης και ανάπτυξης!

Για να κατανοηθούν τα προβλήματα που αναφέρω παραθέτω ενδεικτικά
ΙΣΤΟΡΙΚΟ
1) Ποιά ήταν η κατάσταση πριν ένα χρόνο
http://www.lamiafm1.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=3







Πέμπτη, 02 Φεβρουάριος 2012 09:45
Φοβερά όσα συμβαίνουν στο ΤΕΙ Χαλκίδας...

Σημαντικές αποκαλύψεις, που κάνουν λόγο για ύπαρξη εγκληματικής συμμορίας στο ΤΕΙ Χαλκίδας, κάνει σε ανακοίνωσή του ο βουλευτής Εύβοιας του ΠΑΣΟΚ Συμεών Κεδίκογλου, μετά από συνάντηση που είχε με την υπουργό Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου.
Ο βουλευτής ζήτησε ενημέρωση από την υπουργό για την έρευνα που γίνεται στο ΤΕΙ και η κ. Διαμαντοπούλου τον ενημέρωσε ότι:
"1. Το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (που αφορά διοικητικές πράξεις και παραβάσεις) είναι καταπέλτης. Το συμπέρασμά του αναφέρει ότι προκύπτουν ισχυρές ενδείξεις για τέλεση πειθαρχικών παραπτωμάτων ως προς τη συγκρότηση συλλογικών οργάνων και άλλων ενεργειών από τον Πρόεδρο του ΤΕΙ και πιθανά και από άλλα πρόσωπα.
Επιπλέον, εικάζεται βάσιμα ότι η μη προσκόμιση εγγράφων από τον Πρόεδρο οφείλεται μάλλον στην προσπάθεια συσκότισης των πραγματικών περιστατικών. Γι’ αυτό, προτείνεται περαιτέρω διερεύνηση και διενέργεια πειθαρχικής ανάκρισης σύμφωνα με τον υπαλληλικό κώδικα.
2. Υπάρχει επώνυμη καταγγελία που έχει διαβιβαστεί στο Υπουργείο και στο γραφείο του Πρωθυπουργού, όπου σύμφωνα με αυτή δεν γίνεται λόγος για απλές και συνηθισμένες πράξεις κακοδιαχείρισης και κακοδιοίκησης σε ακαδημαϊκό ίδρυμα, αλλά περιγράφονται ως πράξεις σύστασης και δράσης εγκληματικής συμμορίας για την ιδιοτελή διαχείριση των οικονομικών του ιδρύματος με σημαντική βλάβη του δημοσίου συμφέροντος.
Χαρακτηριστικά, γίνεται λόγος για υπερτιμολογήσεις έως 600%. Η καταγγελία αυτή με τα στοιχεία της διαβιβάστηκε ήδη από το Υπουργείο στον αρμόδιο εισαγγελέα.
3. Μετά τα παραπάνω, η νομική υπηρεσία του υπουργείου επεξεργάζεται το ερώτημα για δυνατότητα παύσης του Προέδρου του ΤΕΙ."
Σε δήλωσή του ο κ. Κεδίκογλου επισημαίνει: " Θα θέλαμε να διευκρινίσουμε για άλλη μια φορά ότι, όπως ειπώθηκε εκ νέου και στην συνάντηση, το μέλλον του ιδρύματος στην περιοχή σε καμιά περίπτωση δεν συναρτάται από την τύχη της διοίκησης του ΤΕΙ. Αυτό για όποιους ίσως θελήσουν σκόπιμα να παραπληροφορήσουν την κοινή γνώμη."
Πηγή Ευβοική Γνώμη
2) Ποιά είναι η σημερινή αντιμετώπιση από τους τοπικούς παράγοντες

HTTP://NOTIOS-EVOIKOS.BLOGSPOT.GR/2013/02/BLOG-POST_3289.HTML#MORE
"ΤΕΤΆΡΤΗ, 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ 2013
Συνάντηση Β, Αποστόλου με τον Υπ.Παιδείας για ΤΕΙ Χαλκίδας

"Να μην φύγει καμιά σχολή από το ΤΕΙ Χαλκίδας και να του αποδοθεί η λειτουργία του κεντρικού ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας".
Ο Βαγγέλης Αποστόλου συμμετείχε σήμερα στην επίσκεψη φορέων της Εύβοιας στον Υπουργό Παιδείας για την επίδοση της ομόφωνης άποψης των σπουδαστών, καθηγητών, κατοίκων και φορέων του νομού για την παραμονή στο ίδρυμα του ΤΕΙ Χαλκίδας όλων των σχολών που έχει σήμερα.
Ο Υπουργός δεσμεύτηκε απέναντι στους εκπροσώπους της Εύβοιας ότι δεν θα φύγουν οι δύο μεγαλύτερες σχολές του ιδρύματος (Λογιστικής και ΣΔΟ) αλλά άφησε ανοικτό το θέμα του τμήματος Ηλεκτρολογίας
Σε σχέση με αυτή την εξέλιξη, ο Βαγγέλης Αποστόλου δήλωσε τα παρακάτω:
«Το τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙΧ υπερέχει απέναντι του αντίστοιχου τμήματος της Λαμίας στα κριτήρια: μάζας φοιτητικού πληθυσμού, αριθμού τμημάτων ανά σχολή, αριθμού διδακτικού προσωπικού, εξωστρέφειας, επιστημονικής έρευνας, αναλογίας φοιτητών/διδασκόντων, αποφοιτήσαντων ανά έτος, απορρόφησης αποφοίτων στον επαγγελματικό κλάδο, αναθεωρημένου προγράμματος σπουδών προσανατολισμένου προς τις νέες και αναδυόμενες τεχνολογίες (ενέργεια και τηλεπικοινωνίες), επαρκή και δυναμικά εργαστήρια με διεθνή αναγνώριση, συμφωνία με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της εθνικής οικονομίας.
Εκτός όλων αυτών έχει τη δεύτερη θέση μεταξύ των τμημάτων Ηλεκτρολογίας στις προτιμήσεις των υποψηφίων στις Εισαγωγικές Εξετάσεις (μετά το ΤΕΙ Πειραιά).
Καλούμε τον Υπουργό ΠΑΙΠΘΑ να αποσύρει την πρότασή του για μεταφορά του τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Χαλκίδας στη Λαμία, διότι στερείται ακαδημαϊκής νομιμοποίησης, βλάπτει την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την εθνική οικονομία, και παραβαίνει τα κριτήρια που το ίδιο το υπουργείο έχει θέσει. Δεν πρέπει το τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Χαλκίδας να γίνει η «Ιφιγένεια» στο βωμό μικροκομματικών και τοπικιστικών συμφερόντων. Επειδή το «δις εξαμαρτείν, ούκ ανδρός σοφού» καλούμε τον Υπουργό να μην επαναλάβει λάθη που έκαναν οι προκάτοχοί του.
Επιμένουμε επίσης στην ανάδειξη -και τυπικά -του ΤΕΙ Χαλκίδας σε κεντρικό ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, αφού η θέση αυτή εκ των πραγμάτων σήμερα είναι δική του»
20/02/2013 "
3) Ακόμη και έγκριτες και σοβαρές εφημερίδες εθνικής εμβέλειας, όπως η πολύ αξιόλογη "6 μέρες", παίρνουν την θέση των τοπικών παραγόντων αγνοώντας όλα τα κραυγαλέα γεγονότα. Παραδείγματος χάριν στο άρθρο συνεργάτιδος της εφημερίδας "Χωρίς κριτήρια οι συγχωνεύσεις της "Αθηνάς"", εφημερίδα "6 μέρες", 21/2/2013, σελ. 43, αναφέρεται ότι με βάση το σχέδιο "Αθηνά" συρρικνώνονται τα ΤΕΙ και σαν μοναδικό (!!!) παράδειγμα αναφέρεται το Τμήμα Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Χαλκίδας, το οποίο σύμφωνα με την παρούσα έκδοση του εν λόγω σχεδίου απορροφάται από το αντίστοιχο τμήμα του ΤΕΙ Λαμίας στα πλαίσια του προτεινόμενου ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας. Στο άρθρο αυτό αναφέρεται μάλιστα η "ανωτερότητα" του Τμήματος Ηλεκτρολογίας του ΤΕΙ Χαλκίδας σε σχέση με αυτό του ΤΕΙ Λαμίας επειδή, καταγγέλλουν οι ενδιαφερόμενοι συνάδελφοι, φοιτούν σε αυτό 10% περισσότεροι ενεργοί σπουδαστές και υπάρχουν 6 καθηγητές περισσότεροι (17 έναντι 11). Τέτοιου είδους κριτήρια περί "ανωτερότητας" προφανώς δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική αλλά δεν είναι αυτό το θέμα της παρούσας.
ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟ ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
Είναι πραγματικά καταπληκτικό το πως όλοι οι τόσο ετερόκλητοι συνασπισμοί φυσικών και νομικών προσώπων υποστηρίζουν από κοινού αυτή την θέση περί σωτηρίας του ΤΕΙ ΧΑΛΚΙΔΑΣ, για τους πιο απίθανους μικροκομματικούς και μικροπολιτικούς στόχους, όταν όλοι, είτε λιγότερο είτε περισσότερο γνωρίζουν το βάθος των προβλημάτων και της κακοδιοίκησης/ κακοδιαχείρισης του εν λόγω Ιδρύματος για το οποίο δυστυχώς δεν μπορώ να δηλώσω οτι έχω την τιμή να συμμετέχω ως αναπληρωτής καθηγητής του από το 2004, λόγω ακριβώς αυτών των προβλημάτων. Φωνάζουν για την σωτηρία ενός βαθύτατα προβληματικού Ιδρύματος συγκαλύπτοντας κάτω από το χαλί εγκλήματα εις βάρος τόσο του δεινοπαθούντος σήμερα Έλληνα πολίτη και φορολογούμενου όσο και εναντίον καθηγητών του όπως του υποφαινόμενου, αλλά και αρκετών άλλων και φυσικά των σπουδαστών του, σε υποθέσεις που ήδη διερευνά η Ελληνική Δικαιοσύνη. Με το Υπουργείο Παιδείας και την Ελληνική Πολιτεία να στέκονται σαν Πόντιοι Πιλάτοι απέναντι στα προβλήματα, αφήνοντας μόνους όσους αγωνίζονται εδώ και χρόνια κατά της εγκληματικής οργάνωσης που έχει την έδρα της στην διοίκηση του εν λόγω Ιδρύματος, και υποδεικνύοντάς μας οτι για οποιαδήποτε πρόβλημα έχουμε ας απευθυνόμαστε στην Ελληνική Δικαιοσύνη αποκλειστικά! Απίστευτη λογική για δημοκρατική χώρα που υποτίθεται ότι έχει Διοίκηση και θεσμούς στούς οποίους έχουν υποχρέωση να λογοδοτούν για τις ενέργειές τους προφανώς και τα χρηματοδοτούμενα αυτοδιοίκητα Ιδρύματα, όπως συνταγματικά είναι κατοχυρωμένα τα ΑΕΙ. Και καλά η Ελληνική Πολιτεία, εντύπωση όμως προκαλεί η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, που είναι προφανής θέση και όλων των τοπικών βουλευτών, ανεξαρτήτως σχεδόν κόμματος, που είτε από έλλειψη πληροφόρησης (όπως εγώ πιστεύω) είτε για προφανείς μικροπολιτικούς λόγους επιρροής στην Εύβοια (πράγμα που αρνούμαι να πιστέψω) υποστηρίζουν την συνέχιση μιας απαράδεκτης και εγκληματικής διοίκησης, αγνοώντας η κάνοντας πως αγνοούν τι πραγματικά συμβαίνει στα Ψαχνά Ευβοίας.
Λαμβάνοντας υπόψη ότι δεν είστε προφανώς γνώστες αυτών των φαινομένων αλλά ούτε και των πολύχρονων καταγγελιών, τόσο του υποφαινόμενου, όσο και άλλων συναδέλφων μου εις βάρος της εγκληματικής διοίκησης του ΤΕΙ Χαλκίδας σας παραθέτω το web link μίας πρόσφατης καταγγελίας μου σε θεσμικούς φορείς της Ελληνικής Πολιτείας, προκειμένου να ενημερωθείτε.
Συγκεκριμένα με την καταγγελία μου της 31/12/2012,
https://docs.google.com/file/d/0B_7Nq9pPZCXwSDVXLTY1NW1kT2M/edit
με αριθμούς Πρωτοκόλλου Πρωθυπουργού 5/4-1-2013, Υπουργού Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α 20/2-1-2013, Υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης 46/4-1-2013, Υπουργού Οικονομικών 00094/4-1-2013 επισήμανα ότι βάσει του κλητηρίου θεσπίσματος Αρ. Β Κλ. 67/11 της Εισαγγελέως Εφετών Ευβοίας, Τμήμα Τριμελούς Κακουργημάτων, παραπέμπονται για κακουργήματα (κακούργημα της απιστίας περί την υπηρεσία) ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου 8 εν ενεργεία μέλη Ε.Π του ΤΕΙ Χαλκίδας εκ των οποίων 5 είχαν διαπιστωθεί ως υποψήφια εσωτερικά μέλη του Συμβουλίου Διοίκησης και δύο εξ’ αυτών τελικώς εξελέγησαν όπως διαπιστώθηκε με την Πράξη Προέδρου αρ.πρωτ. 4871/17-12-2012. Επιπλέον στην τωρινή Διοίκηση του Ιδρύματος συνεχίζουν να συμμετέχουν απρόσκοπτα οι 4 εξ' αυτών!!
Με βάση την ανάλυση που παραθέτω στο εν λόγω έγγραφο προκύπτει ότι τα μέλη Ε.Π του εκπαιδευτικού ή διδακτικού προσωπικού των Α.Ε.Ι., των Τ.Ε.Ι…. δεν εξαιρούνται των διατάξεων της παραγράφου Ζ.3 του άρθρου μόνου Ν. 4093/2012 περί θέσης σε αυτοδίκαιη αργία όταν ισχύει για αυτό το εκπαιδευτικό προσωπικό, όπως και στην παρούσα περίπτωση του ΤΕΙ Χαλκίδας, το εδάφιο (1.1.γ) «ο υπάλληλος, ο οποίος παραπέμφθηκε αμετακλήτως ενώπιον του αρμοδίου δικαστηρίου για κακούργημα»
Είναι κατά συνέπεια ολοφάνερο ότι για τα 8 εν ενεργεία μέλη Ε.Π του ΤΕΙ Χαλκίδας, που αναφέρονται στο κλητήριο θέσπισμα για παραπομπή τους για κακουργήματα, συμπεριλαμβανομένων των δύο εκλεγέντων εσωτερικών μελών του Συμβουλίου Διοίκησης ΤΕΙ-Χ σύμφωνα με την διαπιστωτική πράξη Προέδρου αρ. πρωτ. 4871/17-12-2012, θα έπρεπε ήδη να έχει εκδοθεί η διαπιστωτική πράξη θέσης τους σε αργία αμελλητί από το αρμόδιο για το διορισμό τους όργανο, 3 1/2 ολόκληρους μήνες μετά την εφαρμογή του Μνημονιακού Νόμου 4093/2012. Ή τουλάχιστον θα έπρεπε να έχουν ήδη προ πολλού εκκινήσει οι σχετικές διαδικασίες
Ενώ λοιπόν για όλους τους άλλους φορείς του Ελληνικού Δημοσίου υποτίθεται ότι εξετάζεται η διαθεσιμότητα "επίορκων" υπαλλήλων, εδώ στην περίπτωση του ΤΕΙ Χαλκίδας 3 1/2 μήνες μετά την ψήφιση του Ν. 4093/2012 δεν τρέχει τίποτε! Τελικά δηλ. ο νόμος 4093/2012 εφαρμόζεται εντελώς επιλεκτικά για τους αδύναμους δημόσιους υπαλλήλους, ενώ για ανθρώπους που πιθανά έβλαψαν το Δημόσιο, πράγμα που μέλει να αποδειχθεί βέβαια στο αρμόδιο Δικαστήριο Κακουργημάτων, αλλά σε κάθε περίπτωση όμως διώκονται ποινικά για κακουργήματα και θα έπρεπε να είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα ήδη, δεν εφαρμόζεται!! Σας πληροφορώ οτι μέχρι σήμερα δεν έχω λάβει καμία απάντηση! Προσπάθησα να αποφύγω μέχρι στιγμής την απεύθυνσή μου στην Greek Task Force και στους δανειστές μας (Ευρωπαική Ένωση κλπ.) περιμένοντας κάποια απάντηση και κάποιο σεβασμό στον χειμαζόμενο Ελληνικό λαό, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ. Και αντ' αυτού άνθρωποι που δυνητικά μπορεί να βλάψουν το Ελληνικό Δημόσιο βρίσκονται σε θέσεις Διοίκησης ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΩΝ ΛΑΩΝ. Και δεν φτάνει αυτό! Είτε από άγνοια όπως πιστεύω, είτε για μικροκομματικά παιγνίδια που δεν θέλω να πιστέψω, κυρίως η Αξιωματική Αντιπολίτευση και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που κατά τα άλλα κάνουν πολύ καλή δουλειά αμφότεροι κατά την προσωπική μου γνώμη, αλλά και άλλοι, φαίνονται να υποστηρίζουν την παραμονή στην Διοίκηση αυτών των δυνητικά επικίνδυνων για το Δημόσιο συμφέρον ανθρώπων. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ζητούν και την αναβάθμισή τους σε ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας!!!!! Γιατί?? Μήπως για να μπορέσουν προφανώς να προστατευθούν από την Ελληνική Δικαιοσύνη, που εξετάζει εδώ και καιρό αλλά με αργούς ρυθμούς όλες αυτές τις ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ περιπτώσεις, και να αναβαθμίσουν τα πιθανά εγκλήματά τους??
ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ
Μόνο η άγνοια δικαιολογεί την υποστήριξη των τοπικών παραγόντων σε αυτό το Ιδρυμα με αυτούς τους όρους! Θέλω να πιστεύω οτι έτσι είναι! Είναι όμως κάτι που αδικεί τόσο αυτούς όσο και την Εύβοια! Αφού λάβετε κατά συνέπεια γνώση και μελετήσετε τα καταγγελλόμενα θα παρακαλούσα για τις ενέργειες αρμοδιότητάς σας ως εκπρόσωποι της νομοθετικής εξουσίας που προβήκατε στην ψήφιση ενός νόμου, όπως του 4093/2012, ο οποίος αποφεύγεται χαρακτηριστικά να εφαρμοσθεί στο εν λόγω Ίδρυμα. Δεδομένου ότι αν είχε εφαρμοσθεί ο εν λόγω νόμος για τα 8 ανωτέρω αναφερόμενα μέλη Ε.Π (θα ελάμβαναν το 75% του μισθού τους τιθέμενοι σε αυτοδίκαιη αργία) το Δημόσιο μέσα σε αυτούς τους τρεις μήνες που έχουν παρέλθει θα είχε κερδίσει άνω των 16.000 ευρώ, η μη εφαρμογή του Νόμου αρχίζει να αποτελεί κακούργημα. Κακούργημα όχι μόνο κατά του Ελληνικού Δημοσίου αλλά και κατά των δανειστών της χώρας.
Δεδομένου επιπλέον, ότι οι προσπάθειες να παρακαμφθεί το πρόβλημα της Διοίκησης του ΤΕΙ Χαλκίδας, συγκαλύπτοντάς το και μη ασκώντας πειθαρχικές διώξεις εις βάρος της (όπως θα δείτε στην καταγγελία μου εκκρεμούν 2 πειθαρχικές διώξεις κατά του εξακολουθούντος να ασκεί διοίκηση νυν προέδρου του, πάρα τις διώξεις, επί 2 έτη....-ωραία προστασία του Δημοσίου Συμφέροντος...), αλλά ακόμη χειρότερα προσπαθώντας να το λύσουν δια της αναβάθμισης της ανυπόληπτης Διοίκησης σε Διοίκηση ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδος, έχουν αντίκτυπο σοβαρά αρνητικό στον αγώνα για την προάσπιση της νομιμότητας, τον οποίο τόσο ο υποφαινόμενος όσο και άλλοι συνάδελφοί μου είμαστε υποχρεωμένοι να διεξάγουμε, κάτω από πολύ αντίξοες συνθήκες, με τεράστιο προσωπικό και οικονομικό κόστος, είμαι αναγκασμένος να σας ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ, ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΕΝΟΣ ΤΟΥ ΕΝΝΟΜΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ ΜΟΥ ΕΝΩΠΙΟΝ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΑΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΥΠΟΧΡΕΩΘΩ ΣΕ ΕΥΘΕΤΟ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΩ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ ΣΥΜΒΑΝΤΑ (που επιμελώς απέφευγα μέχρι σήμερα για ευνόητους λόγους).
Μετά τιμής,
Στην διάθεσή σας,
και εντόνως διαμαρτυρόμενος,
Δρ. Δημήτριος Α. Καρράς

Σχόλια