Ανακοίνωση Βραχόπουλου: Αποκάλυψη για το παρασκήνιο για το ΤΕΙ Χαλκίδας. Διαβάστε τη


Αναδημοσίευση από το messapianews

Σήμερα το μεσημέρι ο καθηγητής του ΤΕΙ Χαλκίδας κος Βραχόπουλος έστειλε ανακοίνωση για το τι συνέβη στην χθεσινή συνάντηση για το θέμα του ΤΕΙ Χαλκίδας. Μία ανακοίνωση αποκαλυπτική:
Διαβάστε τη:

Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα,

Χθες και ώρα 14:00 υλοποιήθηκε συνάντηση με τον υπουργό ΠΑΙΘΠΑ κ. Αρβανιτόπουλο με σκοπό την συζήτηση και κατάθεση των αιτημάτων μας για παραμονή της διοίκησης του ΤΕΙ Περιφέρειας Στ Ελλάδας αλλά και των τμημάτων (ως έχουν) στην Χαλκίδα και συγκεκριμένα στις εγκαταστάσεις μας.



Στην συνάντηση συμμετείχαν οι:

Κ. Γ. Σταθαράς πρύτανης, κ. Στ. Βολλιώτης Πρόεδρος Ηλεκτρολογίας, κα Μ. Πάντα πρόεδρος Διοίκησης Επιχειρήσεων, κ. Γιάννης Μπουροδήμος Δήμαρχος Μεσσαπίων, κ. Ζεμπίλης Δήμαρχος Χαλκιδαίων, κ.κ. Βαγγέλης Αποστόλου, Συμεών Κεδίκογλου, Κώστας Μαρκόπουλος και Δημήτρης Αναγνωστάκης Βουλευτές Ευβοίας, κ. Κώστας Καλογιάννης εμπορικός σύλλογος Μεσσαπίων και ο   Υποφαινόμενος.



Κατά την συνάντηση ο Υπουργός, με κοφτό τρόπο απέφυγε υποσχέσεις και διαπραγματεύσεις, με την λογική ότι τα επιχειρήματά μας τους είναι γνωστά και ανακοίνωσε ότι :

1.       Το τμήμα διοίκησης επιχειρήσεων παραμένει ως έχει στα Ψαχνά

2.       Το τμήμα Συστημάτων εφοδιασμού επίσης ως έχει στη Θήβα

3.       Το τμήμα Ηλεκτρολογίας είναι υπό σκέψη και δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.





Κατά την διάρκεια των πιέσεων μας για πλήρη επίλυση του θέματος συμπεριλαμβανομένου και του τμήματος Ηλεκτρολογίας, άφησε με σκωπτικότατα, αλλά παραμένοντας απόμακρος, την αίσθηση ότι μέχρι την Τρίτη που θα υποβληθεί το σχέδιο στο νομοπαρασκευαστικό της βουλής υπάρχει πιθανότητα να επιλυθεί και αυτό.



Μετά την απομάκρυνσή μας και με πλήθος φοιτητών (περίπου 200) γύρω από το κτήριο του ΥΠΑΙΘΠΑ, από τα κάγκελα ενημερώσαμε τους φοιτητές για το τι έγινε και  αυτό τους αναστάτωσε περισσότερο ειδικά όταν διαισθάνθηκαν ότι θα προκύψει διάσπαση της ενότητας τους αλλά και όταν τους τόνισα ότι δεν είναι τίποτε σίγουρο γιατί δεν έχουμε γραπτές απαντήσεις ή ανακοινώσεις επ αυτού.



Στη συνέχεια τρεις φοιτητές που είχαν εισέλθει στο υπουργείο κατέφθασαν στο προαύλιο και μας ενημέρωσαν ότι ο κ. Αγγέλος Λάσκαρης, σύμβουλος του υπουργού τους ενημέρωσε ακριβώς για τα αντίθετα, δηλαδή ότι:

1.       Το τμήμα Ηλεκτρολογίας παραμένει ως έχει στα Ψαχνά

2.       Το τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων είναι υπό σκέψη και δεν έχει αποφασιστεί ακόμη.



Γίνεται αντιληπτό ότι οι εκπρόσωποι του ΥΠΑΙΘΠΑ προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας κοροϊδέψουν και παίζουν προκλητικό παιχνίδι σε βάρος της παιδεία και του ΤΕΙ Χ.



Μετά την ενημέρωση μου, ανέβηκα με τους φοιτητές να συναντήσω τον περιβόητο κ. Αγγ. Λάσκαρη προς διευκρινήσεις και δέχτηκα την  ενημέρωση από τον προστάτη της ασφάλειας ότι είναι σε συμβούλιο. Του απάντησα ότι να βγει αμέσως και να με δεχθεί και σε λίγο με κάλεσαν στο γραφείο του. Εκεί διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε κανένα συμβούλιο, αλλά παράλληλα μόλις τον ρώτησα για τις θέσεις που είπε στους φοιτητές  με τραμπουκικό και προκλητικό τρόπο μου είπε, τι θες σου είπε κανείς να λες στους φοιτητές τι σου είπε ο υπουργός!!! Αμέσως του είπα ότι είναι σε πλήρη αντίθεση με την ενημέρωση από τον υπουργό και να μιλάμε ευπρέπεια!!! Αυτό είχε σαν αφορμή να έρθουμε σε αντίθεση και να με απειλεί!!! Χωρίς λοιπόν απάντηση απομακρύνθηκα ..

Οι φοιτητές μετά και από αυτό το γεγονός απέκλεισαν το υπουργείο επί δύο ώρες περίπου κάτι που δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση τόσο στους εργαζόμενους όσο και στους επισκέπτες !!!!

Αποτέλεσμα ήταν να κληθούν τα ΜΑΤ με σκοπό την απομάκρυνση των φοιτητών.

Κατά την διάρκεια του αποκλεισμού, κ τραμπούκος κ. Λάσκαρης , ενημερωμένος για το γεγονός του αποκλεισμού έστειλε τον   αστυνόμο που τον προστατεύει!!! Κε ένα κινητό και συνομίλησε με τον Πρόεδρο του τμ. Ηλεκτρολογίας και κάποιο φοιτητή, προσπαθώντας να διορθώσει την αναστάτωση και βεβαίως με τρόπο (όπως ενημερώθηκα από τον κ. Βολλιώτη) επίσης «τρεις λαλούν και δυο χορεύουν», κατά την λαϊκή παροιμία!!!



Μετά από τον αποκλεισμό ειρηνικά οι φοιτητές μας απομακρύνθηκαν, ευτυχώς χωρίς επεισόδια!! Και η συνάντηση έδειξε ότι είμαστε αποφασισμένοι!!!



Πιστεύω ότι η κοροϊδία είναι συνεχής και πρέπει ο ΑΓΩΝΑΣ μας να είναι επίσης συνεχείς και δυναμικός !!!



Σας επισυνάπτω και μερικές φωτογραφίες από την συγκέντρωση



Με εκτίμηση



Μιχ Γρ Βραχόπουλος


Σχόλια