Συγκρούσεις στην οικογένεια, το επόμενο θέμα στο τμήμα Ψυχολογίας στα Ψαχνά


ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ «ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ» ΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΨΑΧΝΩΝ
«ΟΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ ΚΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ»
ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ


Συνεχίζονται με ιδιαίτερη επιτυχία οι διαλέξεις στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο Ψαχνών κάθε Κυριακή από τις 5-8 ενώ οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τις 150. Για αυτό το λόγο ο Δήμος Μεσσαπίων άλλαξε το χώρο διαλέξεων που πλέον γίνονται στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Ψαχνών.

Θέμα της ερχόμενης Κυριακής 17 Φεβρουαρίου «οι συγκρούσεις και η διαχείρισή του μέσα στην οικογένεια». Οι συγκρούσεις είναι ένα αναπόσπαστο μέρος των ανθρωπίνων σχέσεων. Είναι, επίσης, βασικό κομμάτι στη διαδικασία ωρίμανσης των μελών μιας οικογένειας και των σχέσεών τους.  Γι’ αυτό είναι απαραίτητο όχι μόνο να τις αναμένουμε, αλλά και να γνωρίζουμε με ποιο τρόπο μπορούμε να τις αντιμετωπίζουμε εάν θέλουμε να έχουμε «υγιείς» οικογενειακές σχέσεις.



Καθώς όσο και εάν προσπαθούμε να επιτύχουμε την τελειότητα, τέλεια οικογένεια δεν υπάρχει, είναι σημαντική η ανάπτυξη και καλλιέργεια δεξιοτήτων όπως επικοινωνίας, επίλυσης διαφορών, κατανόησης, συμβιβασμού και σεβασμού, που συμβάλλουν στη διασφάλισης υγειών σχέσεων.  Τα παραπάνω είναι εφόδια χρήσιμα όχι μόνο στον κάθε ενήλικα, αλλά πολύ περισσότερο στα παιδιά.  Είναι λοιπόν καθοριστικός ο ρόλος των γονέων στην εκπαίδευση των παιδιών τους στις παραπάνω δεξιότητες.

Στη σημερινή μας συνάντηση θα συζητήσουμε για την αιτιολογία των  συγκρούσεων αλλά και οι παράγοντες που επηρεάζουν την ανάπτυξη τους στην οικογένεια  και θα προβληματιστούμε για τους τρόπους διαχείρισης των συγκρούσεων αλλά και τι μπορούν οι γονείς να κάνουν για να περιορίσουν την εμφάνισή τους στην οικογένεια.

Η Βάσω Ασκητοπούλου είναι Ψυχολόγος με ειδίκευση στην Οικογενειακή - Συστημική Θεραπεύτρια με μεταπτυχιακές σπουδές στην Κοινωνική Ψυχιατρική, τα Παιδαγωγικά, την Εκπαίδευση Ενηλίκων και τη Διοίκηση.
Ασχολείται με την πρόληψη της τοξικο εξάρτησης τα τελευταία 15 χρόνια και εργάζεται ως Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Ψυχοκοινωνικής Υγείας Ανατολικής Θεσσαλονίκης «ΕΛΠΙΔΑ».

Δραστηριοποιείται στο τομέα της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Δια Βίου Μάθησης, εκπαιδεύοντας εκπαιδευτικούς και άλλους επαγγελματίες στη Συμβουλευτική (ΑΣΠΑΙΤΕ), νέους (ΙΕΚ) και γονείς (στο γονεϊκό τους ρόλο).
Διατηρεί ιδιωτικό γραφείο στην Καλαμαριά όπου εργάζεται ψυχοθεραπευτικά από το 2000 με άτομα, ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες.

 Οι εγγραφές συνεχίζονται και θα πραγματοποιούνται και αυτό το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου στις 6 το απόγευμα στον Πολυχώρο Τέχνης (Αντωνοπούλου 17). Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να φέρουν φωτοτυπία της ταυτότητας τους και 50€ που είναι το συνολικό κόστος των διαλέξεων και 30€ για όσους ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού όπως άνεργοι, ΑμεΑ, Φοιτητών, και Πολυτέκνων.

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται καθημερινά στα τηλέφωνα : 8011170111 ή  στο 6980218621. Πληροφορίες έχουν αναρτηθεί και στο διαδίκτυο στο facebook: politesgnosei και στην επίσημη ιστοσελίδα του φορέα www.politesengnosei.gr
Πολίτες Εν Γνώσει

Σχόλια