Μαθητές ύψωσαν ελληνικές σημαίες στον Παρθενώνα


Οι Μαθητές του 2ου Γυμνασίου Κορίνθου μίλησαν για την απόφασή τους αλλά και την υλοποίηση της πολιτισμένης διαμαρτυρίας τους στο Βρετανικό Μουσείο.

Οι 15χρονοι μαθητές βρέθηκαν στο μουσείο, όπου και ύψωσαν ελληνικές σημαίες μπροστά από τα μάρμαρα του Παρθενώνα. Οι φωτογραφίες τους έκαναν το γύρο του διαδικτύου και συγκίνησαν με το μήνυμα που έστειλαν.

Με αίτημα την επιστροφή των γλυπτών, διαμαρτυρήθηκαν πολιτισμένα στα πλαίσια των σχολικών Δραστηριοτήτων ενός Πολιτιστικού–Εκπαιδευτικού Προγράμματος με θέμα : "Ολυμπιακοί Αγώνες – Λονδίνο 2012. Μάρμαρα του Παρθενώνα – Βρετανικό Μουσείο 2012. : Σχέση και αντίφαση "



Οι μικροί μαθητές έδωσαν συνέντευξη και μίλησαν για την εμπειρία τους και την απόφασή τους να προβούν σε αυτή την ιδιαίτερη διαμαρτυρία.

''Όλα ξεκίνησαν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αναρωτηθήκαμε πώς γίνεται να υιοθετείται ο ελληνικός πολιτισμός και παράλληλα να κρατούνται τα εκθέματα του Παρθενώνα'' αναφέρει χαρακτηριστικά μία από τις μαθήτριες.

''Ήταν μία δική μας πρωτοβουλία και οι καθηγητές μας, μας βοήθησαν να την πραγματοποιήσουμε. Θέλουμε να υποστηρίξουμε τον πολιτισμό μας'' συμπληρώνει κάποιος άλλος.

Οι δηλώσεις των καθηγητών-συνοδών

Όπως τονίζουν οι καθηγητές που τους συνόδευσαν, Χ. Ρουμελιώτης, Δήμητρα Παραδείση και Δέσποινα Μιχολιά, "Στόχος μας ήταν να ευαισθητοποιήσουμε τους μαθητές μας πάνω στο συγκεκριμένο ζήτημα ώστε να ενστερνιστούν την ανάγκη της επιστροφής όλων των ανεκτίμητων ελληνικών Θησαυρών που ''κοσμούν'' τα Μουσεία της Ευρώπης και κυρίως του Βρετανικού Μουσείου και στο μέλλον να αγωνιστούν για τον επαναπατρισμό τους.

Μας φάνηκε οξύμωρο το γεγονός, ότι από τη μια το Λονδίνο με την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων στο έδαφός του, τιμά και υιοθετεί το Ολυμπιακό Ιδεώδες της Αρχαίας Ελλάδας και κατ' επέκταση τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό και από την άλλη κατακρατεί πεισματικά στο ίδιο – ξένο βέβαια – έδαφός του, τους ανεκτίμητους Θησαυρούς της Αρχαίας Ελλάδας.

Η Ελλάδα δημιούργησε αυτά τα λαμπρά μνημεία του Πολιτισμού, σ' αυτή την πατρίδα επιβάλλεται να επιστρέψουν."
 ΠΗΓΗ:  novel918.gr

Σχόλια