Μερικές από τις χειρότερες τροφές για την υγεία μας



Είναι αλήθεια ότι στο εμπόριο υπάρχουν πολλά τρόφιμα γεμάτα ζάχαρη, λιπαρά και αλάτι, είτε υπερβολικά επεξεργασμένα, που αποτελούν ιδιαίτερα κακές επιλογές για την υγεία μας.

Ορισμένοι θεωρούν ότι για την υιοθέτηση μιας σωστής διατροφής και τη διατήρηση ενός όμορφου σώματος, αρκεί η κατανάλωση ενός συγκεκριμένου αριθμού θερμίδων. Η αλήθεια είναι όμως, πως δεν έχει σημασία μόνο το πόσο τρώμε, αλλά και η ποιότητα των τροφών που καταναλώνουμε και η διαδικασία που ακολουθείται για την παραγωγή τους, μέχρι αυτές να φτάσουν στο τραπέζι μας.

Ποπ κορν

Τις περισσότερες περιπτώσεις, το ποπ κορν που αγοράζετε απ’ έξω, έχει τεράστιες ποσότητες από λάδι, το 90% από το οποίο είναι κορεσμένο λίπος (αυτό είναι το είδος του λίπους που πρέπει να προσπαθήσετε να περιορίσετε δραστικά στη διατροφή σας). Επιπλέον, οι σακούλες του ποπ κορν που αγοράζουμε συνήθως στο cinema, είναι μεγάλου μεγέθους και μπορεί να έχουν μέχρι και 20 φλιτζάνια από λιπαρό ποπ κορν, που θα σας «φορτώσει» με περίπου 1.200 θερμίδες και 60 γραμμάρια κορεσμένου λίπους. Αυτό είναι το θερμιδικό ισοδύναμο τριών μεγάλων χάμπουργκερ και το ισοδύναμο κορεσμένου λίπους ενός μεγάλου κομματιού βουτύρου.

Έτσι λοιπόν, αν και το ποπ κορν μπορεί να είναι εξαιρετικά θρεπτικό, όταν του προστίθεται βούτυρο και ζάχαρη, χάνει το υγιεινό του προφίλ και μετατρέπεται σε μια τροφή πλούσια σε θερμίδες και λιπαρά.
Διαβάστε την συνέχεια

Σχόλια