Συνταγή της Ημέρας: μακαρόνια γκρατέν με τυριά: πάστα με κρούστα απ΄ το φούρνο
Κάτι το σκεύος που βγαίνει αχνιστό και μοσχομυρίζει, κάτι ο συνδυασμός της εξωτερικής κρούστας που ροδοψήνεται και βγαίνει τραγανή κοντράροντας το ζουμερό μαλακό εσωτερικό, η γκρατιναρισμένη πάστα (μακαρόνια) φούρνου καταφέρνει να προδιαθέτει αλλιώς. Το ίδιο φαγητό, μια απλή συνταγή με μακαρόνια εν προκειμένω, μας δημιουργεί νέα αίσθηση, αν και στην πραγματικότητα η διαφορά δεν εντοπίζεται στη γεύση αλλά μετατοπίζεται στην υφή και στο χρώμα που την υποστηρίζει.
Η επιφάνεια της κρούστας, που κερδίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων και της όρεξής μας ενίοτε, δεν είναι παρά ένα τρικ μαγειρικό που ξεκίνησε πριν 5 περίπου αιώνες αξιοποιώντας το λάθος.
Η επιφάνεια της κρούστας, που κερδίζει το παιχνίδι των εντυπώσεων και της όρεξής μας ενίοτε, δεν είναι παρά ένα τρικ μαγειρικό που ξεκίνησε πριν 5 περίπου αιώνες αξιοποιώντας το λάθος.
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου