Η συνταγή της ημέρας: Πέστροφα με πατάτες και κρέμα γιαουρτιού
Υλικά
10 πατατούλες μικρές νέας εσοδείας
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα (σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε καλά φυτώρια) ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη
1 πακέτο καπνιστή πέστροφα
Για την κρέμα γιαουρτιού
200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό
50 ml κρέμα γάλακτος (από το ψυγείο)
50 γρ. μανούρι, λιωμένο με το πιρούνι
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας άνηθος ή δυόσμος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
4 κλαράκια σχοινόπρασο κομμένα σε μικρότερα κομμάτια (σε γλαστράκι σε φυτώρια) ή λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Διαβάστε την συνέχεια10 πατατούλες μικρές νέας εσοδείας
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα (σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε καλά φυτώρια) ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη
1 πακέτο καπνιστή πέστροφα
Για την κρέμα γιαουρτιού
200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό
50 ml κρέμα γάλακτος (από το ψυγείο)
50 γρ. μανούρι, λιωμένο με το πιρούνι
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
1 κουτ. σούπας άνηθος ή δυόσμος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
4 κλαράκια σχοινόπρασο κομμένα σε μικρότερα κομμάτια (σε γλαστράκι σε φυτώρια) ή λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου