Συνταγή της Ημέρας: μαριναρισμένα παϊδάκια με πατάτες σε ζάρια




Προετοιμασία: 15 λεπτά και 30’ για το ψήσιμο (σε 2 δόσεις), συν το μαρινάρισμα. Αν έχετε χρόνο, κάντε τα την προηγουμένη και αφήστε τα όλη τη νύχτα με τη μαρινάδα στο ψυγείο. Σε μεγάλη γκριγιέρα που να ψήνει τα παϊδάκια μια κι έξω, ο χρόνος γίνεται σχεδόν μισός. Εύκολη και γρήγορη συνταγή.

Υλικά (για 4 άτομα)
16 χοντρουλά παϊδάκια μικρού κατσικιού, πάχους περί τα 2 εκατ., καθαρά και στεγνά
200 ml ελαιόλαδο
3-4 σκελίδες σκόρδο, κομμένες σε φετάκια
2 κλωναράκια δενδρολίβανο, τα φύλλα
4 κ.σ. μαϊντανό χοντροκομμένο
1 κλωναράκι μαντζουράνα ή ρίγανη ή συνδυασμός (τα φύλλα)
1 κλωναράκι θρούμπι, τα φύλλα
1 κ.σ. σπόρους μάραθου
2 κ.γ. κύμινο
1 κ.γ. ξίδι μπαλσάμικο
αλάτι (2 κ.σ. περίπου)
πιπέρι αρκετό (1 κ.σ.)

για τις πατάτες
4 μεγάλες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους 1 εκατ.
λάδι για τηγάνισμα
χοντρό αλάτι

Διαβάστε την συνέχεια

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Boat

Messapia Travel

Messapia Travel
Όπου ονειρεύεσαι να βρεθείς.... Καλαβρής

Footer