Ο Δ. Αναγνωστάκης στην επιτροπή Οικονομικών για τα οφειλόμενα στην Ελληνική Δημοκρατία Βίντεο

Πραγματοποιήθηκε συζήτηση, για την  Κύρωση των συμφωνιών α) μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Δημοκρατίας του Ιράκ για την αναδιάρθρωση των οφειλών του προς το Ελληνικό Δημόσιο. Β) μεταξύ του Υπουργικού Συμβουλίου της Δημοκρατίας της Αλβανίας και του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας και του Οργανισμού Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων, στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής.

Ο βουλευτής Εύβοιας της Δημοκρατικής Αριστεράς Δημήτρης Αναγνωστάκης, τοποθετήθηκε, ως ειδικός αγορητής, για το θέμα, εστιάζοντας την προσοχή του, στη διασφάλιση είσπραξης των οφειλόμενων ποσών και από τις δύο προαναφερθείσες χώρες.

Συγκεκριμένα σε σχέση με την κύρωση της συμφωνίας με το Ιράκ, δήλωσε πως η  συγκεκριμένη συμφωνία ήταν επωφελής, για το Ελληνικό Δημόσιο, αφού το αρχικό κεφάλαιο δεν περικόπηκε, όπως συνέβη σε πολλούς πιστωτές του Ιράκ είτε αυτοί άνηκαν στη Λέσχη των Παρισίων είτε όχι. Διατήρησε επιφυλάξεις όμως, σε σχέση με την επίπτωση, που θα έχουν οι απώλειες εσόδων, από την περικοπή των τόκων,  για την ΕΑΣ και κατ’ επέκταση για τις θυγατρικές της.

Αναφορικά με την κύρωση της συμφωνίας με την Αλβανία, ο βουλευτής της Εύβοιας τόνισε πως πρόκειται μόνο για χρονική υστέρηση, στην αποπληρωμή του οφειλόμενου ποσού και πως με τη διασφάλιση της είσπραξης τόκων το δημόσιο δεν ζημιώνεται.

Για το σύνολο του νομοσχεδίου, σχολίασε πως θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες, για τη χρονική καθυστέρηση, που μεσολάβησε μέχρι  αυτό να κατατεθεί  και που με την κύρωση των συμφωνιών διασφαλίζονται τα οφειλόμενα για τη χώρα μας.χώρα μας.

Σχόλια