Συνταγή της ημέρας: Χοιρινή πανσέτα με πράσο μπρεζέ, πουρέ σελινόριζα και σάλτσα κόλιανδρο


ΥΛΙΚΑ
Για το πιάτο

720 γρ. πανσέτα σοταρισμένη
400 γρ. πουρέ σελινόριζας
200 γρ. πράσο μπρεζέ
40 γρ. μήλο πράσινο, κομμένο ζουλιέν
120 γρ. σάλτσα κόλιανδρο
5 γρ. λάδι τσάιβς
2 γρ. φύλλα δεντρολίβανο
Για την πανσέτα

800 γρ. χοιρινή πανσέτα
400 γρ. άλμη
150 γρ. μπίρα
30 γρ. μέλι
90 γρ. βούτυρο
20 γρ. ελαιόλαδο
Για το πράσο μπρεζέ

750 γρ. πράσα, το άσπρο μέρος, σε κομμάτια πάχους 3 εκ.
150 γρ. ζωμό κοτόπουλο
20 γρ. κρασί λευκό
25 γρ. βούτυρο
10 κλωναράκια θυμάρι
10 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
Για τον πουρέ σελινόριζας

300 γρ. σελινόριζα, σε κύβους 2 εκ.
120 γρ. γάλα
170 γρ. κρέμα γάλακτος
25 γρ. βούτυρο
αλάτι
Για τη σάλτσα κόλιανδρο

10 γρ. σκόρδο, σκελίδες
100 γρ. κρεμμύδι, σε χοντρά καρέ
100 γρ. καρότο, σε χοντρά καρέ
20 γρ. μηλόξιδο
5 γρ. κόλιανδρο ξερό
600 γρ. ντέμι γκλας
50 γρ. κρασί λευκό
20 γρ. βούτυρο
αλάτ
ι

Διαβάστε την συνέχεια

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Boat

Messapia Travel

Messapia Travel
Όπου ονειρεύεσαι να βρεθείς.... Καλαβρής

Footer