Σιλιβάκος, Χασάνδρας, Κωνσταντινάκη και Καρλής "χτύπησαν" ανελέητα τον Μπουροδήμο και τις πρακτικές του

Αναδημοσίευση από messpaianews

Σιλιβάκος
"Ρήγμα" σοβαρό, όπως φαίνεται, δημιουργεί στην παράταξη της πλειοψηφίας στον Δήμο μας,στον προχθεσινό απολογισμό η αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλου Σιλιβάκου, ο οποίος ζητώντας τον λόγο, επιτέθηκε με σφοδρότητα εναντίον των αντιδημάρχων Λαφαζάνη και Παράκατη. Ο κος Σιλιβάκος σε έντονο ύφος είπε στον Δήμαρχο κο Μπουροδήμο: "Δήμαρχε δεν θα σου πω ότι το καράβι βουλιάζει. Δήμαρχε δεν θα σου πω ότι το αεροπλάνο πέφτει και δεν μπορείς να το κρατήσεις. Δήμαρχε βρισκόμαστε σε περιδίνηση και πάμε σε συντριβή. Δήμαρχε οι δείκτες του ρολογιού μετρούν ανάποδα!"
Σύμφωνα με τα όσα φτάνουν σε εμάς, ο κος Σιλιβάκος εξέφρασε την πικρία του με αυτόν τον τρόπο για χειρισμούς τους οποίους παρασκηνιακά έκαναν με σκοπό να μειώσουν την προσφορά του στο κοινωνικό σύνολο της Μακρυκάπας, οι αντιδήμαρχοι Λαφαζάνης και Παράκατης για λόγους καθαρά ψηφοθηρικούς, σε ότι αφορά την διαχείριση του γηπέδου της Μακρυκάπας.
Αν και το περιστατικό θεωρείται ένα περιστατικό προσωπικής πικρίας από την πλευρά του κου Σιλιβάκου, είναι η πρώτη επίσημη ρήξη εντός του συνδυασμού του κου Μπουροδήμου. Ο κος Σιλιβάκος εδώ και αρκετούς μήνες έχει εκφράσει την διαφοροποίηση'η του σε σειρά ζητημάτων, τα οποία χειρίζεται η δημοτική αρχή του κου Μπουροδήμου και ιδιαιτέρως ο Αντιδήμαρχος κος Λαφαζάνης. Ήταν από αυτούς που δεν τήρησαν την κομματική γραμμή Μπουροδήμου εναντίον των 33 υπαλλήλων ΔΗΚΕΜΕ-ΔΕΥΑΜ και όπως φαίνεται τιμωρείται από τον κο Μπουροδήμο, για το γεγονός ότι δεν του παρείχε "στήριξη" εντός του Δ.Σ. στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, που φθάνουν σε εμάς, αυτός ο οποίος έδωσε την εντολή απομόνωσης του Σιλιβάκου, είναι ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο οποίος σύμφωνα με πρώην αντίπαλό του για τον Δήμο Διρφύων, έτσι λειτουργεί εάν κάποιος πολίτης, συμπολιτευόμενος ή αντιπολιτευόμενος Δημοτικός Σύμβουλος, δεν πειθαρχεί στις υποδείξεις του.
Συγκεκριμένα μας ειπώθηκε το εξής: "Για εμάς που γνωρίζουμε τον Μπουροδήμο και έχουμε συνυπάρξει σε Δημοτικά Συμβούλια της Δίρφυς μαζί του, δεν μας δημιουργεί έκπληξη το γεγονός ότι απομόνωσε ακόμη έναν Δημοτικό του Σύμβουλο. Έτσι λειτουργεί. Είναι γαντζωμένος από την Δημαρχία του και κάνει στους διαφωνούντες με αυτόν ότι ο ίδιος κρίνει απαραίτητο, προκειμένου εάν δεν συμφωνούν μαζί του να τους απομονώσει. Εάν ο Σιλιβάκος συνεχίσει να τον αμφισβητεί, τότε ο Μπουροδήμος θα κάνει τα αδύνατα-δυνατά να τον πετάξει σαν την τρίχα από το ζυμάρι...."

Την ίδια ώρα όμως αυτή που στην κυριολεξία διέλυσε τον συνδυασμό της συμπολίτευσης ήταν η πρόεδρος των εργαζομένων ΔΗΚΕΜΕ_ΔΕΥΑΜ κα Κωνσταντινάκη, η οποία, με αφορμή το ζήτημά τους και την γνωμοδότηση του Ν.Σ.Κ. η οποία κατακεραυνώνει τον Μπουροδήμο, εκτός των άλλων, ανέφερε στην ομιλία της το γεγονός ότι οι υπάλληλοι έχουν μείνει 31, μετά τον θάνατο του Ανέστη Παπαδημητρίου και ευθαρσώς κατηγόρησε τον Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους του ως ηθικούς αυτουργούς. Μάλιστα όπως μας ενημέρωναν συνάδελφοι του Ανέστη, επειδή η οικονομική κατάστασή του ήταν πολύ δεινή, ορισμένοι αντιδήμαρχοι είχαν υποσχεθεί ότι θα του κάλυπταν έξοδα για τις μετακινήσεις του. Γεγονός το οποίο δεν έγινε ποτέ.
Η κα Κωνσταντινάκη σε ένα κρεσέντο αγωνίας από την πλευρά των εργαζομένων, απευθυνόμενη προς τον κο Μπουροδήμο του είπε: "Συνεχίστε έτσι και ίσως σε λίγο να ήμαστε τριάντα. Έχετε ελπίδες ακόμα. Που ξέρετε ως το τέλος". Ενώ κλείνοντας την τοποθέτησή της ειρωνευόμενη τους Δημοτικούς Συμβούλους του κου Μπουροδήμου, οι οποίοι είχαν υπογράψει ότι εκβιάζονται από τους υπαλλήλους είπε: " Ζητώ συγγνώμη από τους κ.κ Λάμπρου, Παράκατη, Τζάθα, Μελά και Λύρα, για την ψυχολογική βία που τους ασκήσαμε και δεν μπόρεσαν να φάνε τα σουβλάκια τους και ο κος Λαμπρου να χορέψει". Μάλιστα η τοποθέτησή της δημιούργησε μεγάλη δυσφορία στο ακροατήριο, το οποίο αναρωτήθηκε πως μπορούν αυτοί οι άνθρωποι και υπογράφουν τέτοια έγγραφα με τόση ευκολία.
Οι φωνές ντροπή-ντροπή που ακούστηκαν προς την πλευρά τους από τους πολίτες ήταν χαρακτηριστικές.

Σε αποκαλύψεις όμως προχώρησε και ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης κος Χασάνδρας σε ότι αφορά το Δ.Δ. της Καστέλλας. Ο κος Χασάνδρας έκανε λόγο για μην πληρωμή λογαριασμών από την πλευρά των αθίγγανων, την ώρα που οι πολίτες του Δήμου επιβαρύνονταν με επιπλέον έξοδα στους λογαριασμούς τους από διπλές μετρήσεις των αρμοδίων του τομέα αυτού. Ο κος Χασάνδρας καυστικός όπως πάντα αλλά και αποκαλυπτικός, άφησε να εννοηθεί ότι οι λογαριασμοί των αθίγγανων δεν ελέγχονταν επίτηδες, μιας και αποτελούν ιδιαίτερα εκλογικό σώμα το οποίο στηρίζει τον συνδυασμό του κου Μπουροήμου και συγκεκριμένους υποψήφιούς του στην Κατέλλα , όπως και έγινε στις τελευταίες δημοτικές εκλογές.
Επίσης ο κος Χασάνδρας αναφέρθηκε στις 50 προσλήψεις που έγιναν λίγες ημέρες πριν και μετά από την εκλογή Μπουροδήμου στην εταιρία Λάρκο. Προσλήψεις που αφορούσαν συγγενικά πρόσωπα υποψηφίων του κου Μπουροδήμου ή και ίδιους υποψηφίους και μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ρόλο που διαδραματίζει η δημόσια Λάρκο στα τοπικά πολιτικά πράγματα μιας και σε κάθε δημοτική προεκλογική περίοδο, αναζητά, όπως χαρακτηριστικά είπε, τον κατάλληλο Δήμαρχο προκειμένου να προωθεί τα συμφέροντά της στην περιοχή.

Καυστικότατος όμως ήταν και ο κος Καρλής, ο οποίος καταθέτοντας συγκεκριμένο έγγραφο, κατηγόρησε την δημοτική αρχή του Δήμου, ότι Δημοτικοί της σύμβουλοι δεν έχουν υποβάλλει το πόθεν έσχες και φορολογικές δηλώσεις για το έτος 2011, ενώ στράφηκε ανοιχτά εναντίον του κου Μπουροδήμου κάνοντας λόγο για απόκρυψη στοιχείων από το βιογραφικό του για τα περιουσιακά του στοιχεία. Γεγονός που προκάλεσε, την πλήρη δυσφορία του Δημάρχου. Επίσης τον κατηγόρησε για διακρίσεις εις βάρος των πολιτών, για εξυπηρετήσεις μόνο σε ημέτερους και έφερε ως παράδειγμα αίτησή του για τοποθέτηση δημοτικού φωτισμού κοντά στο σπίτι του, μιας και είναι κάτοικος Λούτσας, ενώ σε ότι αφορά για την υδροδότηση στην οικία του του πήγε νερό μετά από παρέμβαση εισαγγελέα!
Όλα αυτά προκάλεσαν σοβαρότατες εντυπώσεις στους παρευρισκόμενους ενώ έφεραν σε πλήρη αμηχανία τους δημοτικούς; συμβούλους της συμπολίτευσης, οι οποίοι μετά το πέρας του απολογισμού διαλύθηκαν δίχως τις γνωστές τυμπανοκρουσίες που συνήθιζαν το τελευταίο διάστημα.
Γεγονός είναι ότι ο απολογισμός αυτός, "ξεγύμνωσε" στην κυριολεξία τις πρακτικές διοίκησης του Δήμου μας. Έφερε στην επιφάνεια ένα παρασκήνιο κακοδιοίκησης το Δήμου και έβαλε πλέον σε δύσκολη θέση μια εκ νέου υποψηφιότητα των συγκεκριμένων ανθρώπων για τον Δήμο μας. Παράλληλα αποτελεί στην ουσία το εναρκτήριο λάκτισμα της μακράς προεκλογικής περιόδου, που πλέον έχουμε μπροστά μας.

Σχόλια