Η συνταγή της ημέρας: Σολομός μαριναρισμένος σε στυλ gravlax με ούζο, μάραθο, παντζάρι και μάνγκο
ΥΛΙΚΑ
Για το σολομό μαριναρισμένο
1.5 κιλό σολομός φιλέτο χωρίς κόκαλα και δέρμα
75 γρ. αλάτι
50 γρ. ζάχαρη
50 γρ. ζάχαρη μαύρη
40 γρ. ούζο
140 γρ. φινόκιο σε λεπτές φέτες
20 γρ. κόλιανδρο, χοντροτριμμένο
20 γρ. μαραθόσπορο, χοντροτριμμένο
10 γρ. λεμόνι σε λεπτές φέτες
10 γρ. λάιμ σε λεπτές φέτες
15 γρ. πιπέρι, χοντροτριμμένο
20 γρ. μάραθο, ψιλοκομμένο
Για τη σάλτσα γιαούρτι-λάιμ
100 γρ. σάλτσα γιαούρτι-κρέμα
7 γρ. χυμός λάιμ
ξύσμα από ένα λάιμ
Για το παντζάρι-μάνγκο
100 γρ. παντζάρι σε μικρά καρέ
70 γρ. μάνγκο σε μικρά καρέ
20 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
50 γρ. φινόκιο, ψιλοκομμένο
30 γρ. ξίδι βαλσάμικο, λευκό
50 γρ. ελαιόλαδο
αλάτι
μάραθο, ψιλοκομμένο
τσάιβς, ψιλοκομμένο
Διαβάστε την συνέχεια
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου