Η συνταγή τη ημέρας: Φακόρυζο
Υλικά
250 γρ. φακές, ψιλές, ξεπλυμένες στο σουρωτήρι
1 δαφνόφυλλο
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο, για πιλάφι, ξεπλυμένο στο σουρωτήρι
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγος χυμός λεμονιού, για το σερβίρισμα
Μερίδες 4-6
Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα περίπου 40΄
Διαβάστε την συνέχεια
250 γρ. φακές, ψιλές, ξεπλυμένες στο σουρωτήρι
1 δαφνόφυλλο
50 ml (1/4 φλιτζ. τσαγιού) ελαιόλαδο
2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, κομμένα σε ψιλά καρέ
250 γρ. ρύζι μακρύκοκκο, για πιλάφι, ξεπλυμένο στο σουρωτήρι
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο, ψιλοκομμένα ή 1 κουτ. σούπας ξερός δυόσμος, τριμμένος
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
λίγος χυμός λεμονιού, για το σερβίρισμα
Μερίδες 4-6
Προετοιμασία 15΄ Μαγείρεμα περίπου 40΄
Διαβάστε την συνέχεια
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου