Η Συνταγή της Ημέρας: Το αυθεντικό παστίτσιο
Υλικά για 8 άτομα ή για ένα πυρέξ 30x25
Για τον κιμά
600 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
1/3 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες ή 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
½ κ.σ. πελτέ
1 κ.κ. ζάχαρη (προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
½ κ.κ. μπαχάρι,
½ κ.κ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
½ κανέλα, σε σκόνη ή 1 ξυλάκι κανέλα
αλάτι
Για την μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο φρέσκο γάλα, χλιαρό
2 αβγά, χτυπημένα όπως για την ομελέτα
πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα
1 φλ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη + 2 φλ. για την επιφάνεια
Για τα μακαρόνια
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο, Νο 2 ή Νο 3
1 αβγό και 1 ασπράδι, ελαφρώς χτυπημένα
2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
Διαβάστε την συνέχεια
Για τον κιμά
600 γρ. κιμάς, μοσχαρίσιος
1/3 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, μεγάλο, ψιλοκομμένο
3 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες ή 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
½ κ.σ. πελτέ
1 κ.κ. ζάχαρη (προαιρετικά)
2 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες
½ κ.κ. μπαχάρι,
½ κ.κ. μοσχοκάρυδο, σε σκόνη
½ κανέλα, σε σκόνη ή 1 ξυλάκι κανέλα
αλάτι
Για την μπεσαμέλ
100 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 λίτρο φρέσκο γάλα, χλιαρό
2 αβγά, χτυπημένα όπως για την ομελέτα
πιπέρι και μοσχοκάρυδο, φρεσκοτριμμένα
1 φλ. κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας, τριμμένη + 2 φλ. για την επιφάνεια
Για τα μακαρόνια
1 πακέτο χοντρά μακαρόνια για παστίτσιο, Νο 2 ή Νο 3
1 αβγό και 1 ασπράδι, ελαφρώς χτυπημένα
2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
Διαβάστε την συνέχεια
Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου