Συνταγή της ημέρας: Μοσχαροκεφαλή και βουκολικό γιουβέτσι
Υλικά (για 10 άτομα)
για το βράσιμο και το ψήσιμο
1 μοσχαροκεφαλή 8+ (έως 10 κιλά)
3 ολόκληρα κρεμμύδια καθαρισμένα
3 φύλλα δάφνης
10 ολόκληρα πιπέρια
χοντρό αλάτι
για το γιουβέτσι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γραμ. κριθαράκι λεπτό
4 ντομάτες χωρίς τη φλούδα, ψιλοκομμένες (500 ml περίπου με τα ζουμιά τους) ή στον τρίφτη/μπλέντερ
3 κ.σ. από το ζωμό της μοσχαροκεφαλής
500-750 ml βραστό νερό (η ποσότητα ανάλογη με την επιφάνεια του σκεύους που θα μαγειρέψετε)
1 ½ φλ. παρμιτζιάνο φρεσκοτριμμένο ή πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα
αλάτι, πιπέρι
Διαβάστε την συνέχεια
για το βράσιμο και το ψήσιμο
1 μοσχαροκεφαλή 8+ (έως 10 κιλά)
3 ολόκληρα κρεμμύδια καθαρισμένα
3 φύλλα δάφνης
10 ολόκληρα πιπέρια
χοντρό αλάτι
για το γιουβέτσι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
500 γραμ. κριθαράκι λεπτό
4 ντομάτες χωρίς τη φλούδα, ψιλοκομμένες (500 ml περίπου με τα ζουμιά τους) ή στον τρίφτη/μπλέντερ
3 κ.σ. από το ζωμό της μοσχαροκεφαλής
500-750 ml βραστό νερό (η ποσότητα ανάλογη με την επιφάνεια του σκεύους που θα μαγειρέψετε)
1 ½ φλ. παρμιτζιάνο φρεσκοτριμμένο ή πεκορίνο ή κεφαλογραβιέρα
αλάτι, πιπέρι
Διαβάστε την συνέχεια

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου