Η συνταγή της ημέρας: Στιφάδο Ψάρι Ευβοίας
από την κ. Σοφία Μούτσου - τ. Δήμαρχο Στυρέων
Για να κάνουμε ψάρι στιφάδο χρειαζόμαστε μεγάλα πελαγίσια ψάρια όπως κέφαλους, συναγρίδες, ροφούς, στείρες κ.α. Παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος των νοστιμότατων ευβοϊκών ψαριών από τις παλιές νοικοκυρές.
Χρειαζόμαστε
1 ροφός ή στείρα περίπου 1,5 κιλό (ή ότι άλλο μεγάλο ψάρι έχουμε)
1,5 κιλό κρεμμύδια (ή 1 κιλό κρεμμυδάκια κοκκάρια και 2-3 μεγάλα κρεμμύδια)
Λάδι για το τηγάνι
2 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ
Λίγο ξύδι
Μαϊντανός, σέλινο, θυμάρι, δεντρολίβανο, κανέλα ξύλο, πιπέρι, μπαχάρι,γαρύφαλλα
Αλάτι
Αλεύρι για τηγάνι
Διαβάστε την συνέχεια
Για να κάνουμε ψάρι στιφάδο χρειαζόμαστε μεγάλα πελαγίσια ψάρια όπως κέφαλους, συναγρίδες, ροφούς, στείρες κ.α. Παραδοσιακός τρόπος μαγειρέματος των νοστιμότατων ευβοϊκών ψαριών από τις παλιές νοικοκυρές.
Χρειαζόμαστε
1 ροφός ή στείρα περίπου 1,5 κιλό (ή ότι άλλο μεγάλο ψάρι έχουμε)
1,5 κιλό κρεμμύδια (ή 1 κιλό κρεμμυδάκια κοκκάρια και 2-3 μεγάλα κρεμμύδια)
Λάδι για το τηγάνι
2 κουταλιές της σούπας ντομάτα πελτέ
Λίγο ξύδι
Μαϊντανός, σέλινο, θυμάρι, δεντρολίβανο, κανέλα ξύλο, πιπέρι, μπαχάρι,γαρύφαλλα
Αλάτι
Αλεύρι για τηγάνι
Διαβάστε την συνέχεια

Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου