Πεζοπορική εκδορμή στη Δάφνη από το Σύλλογο Νέων Διρφύων-Μεσσαπίων



Ελάτε να γνωρίσουμε τις ομορφιές του τόπου μας απολαμβάνοντας μία θαυμάσια διαδρομή πεζοπορώντας. Ο σύλλογος μας θα πραγματοποιήσει πεζοπορική εκδρομή διασχίζοντας το μονοπάτι απο τη Δάφνη στη Μελούνα την Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου.
Θα περπατήσουμε σε αυτό περίπου 2 με 2,5 ώρες όπου και η επιστροφή θα γίνει από την ίδια διαδρομή . Ας μην ξεχάσουμε να έχουμε μαζί μας καπέλο, νερό και να φοράμε άνετα ρούχα όπως και παπούτσια. Όσοι επιθυμούν μπορούν να έχουν ένα μικρό γεύμα μαζί τους.
Το ραντεβού μας θα είναι στις 09:30 π.μ έξω από το Δημαρχείο με τα αυτοκίνητα μας όπου και θα κατευθυνθούμε όλοι μαζί στη Δάφνη.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να μας καλείτε στα τηλέφωνα : 6942433185 και 6936294121.
Σας περιμένουμε!



Ελάτε να γνωρίσουμε την Κεντρική Εύβοια και συγκεκριμένα την Δάφνη.
Μια από τις ωραιότερες παραλίες κάτω από την σκιά του όρους Κανδήλι με βότσαλα και καταγάλανα νερά , η οποία απέχει 9,5 Km από τα Πολιτικά Ευβοίας .
Εμείς βέβαια δεν θα αρκεστούμε μόνο να δούμε το χωριό Δάφνη αλλά θα περπατήσουμε το μονοπάτι που ξεκινάει από τη Δάφνη και καταλήγει στην Μελούνα.
Το μονοπάτι είναι παραδοσιακό ( σε πολλά σημεία κτιστό ) και στο παρελθόν ήταν δρόμος επικοινωνίας με τα χωριά της ΒΚ Εύβοιας.
Η θέα είναι μαγευτική έχοντας κάτω από τα πόδια μας τη θάλασσα του Β. Ευβοϊκού κόλπου με τους μικρούς κολπίσκους και τα γαλαζοπράσινα νερά, και δεξιά το επιβλητικό όρος Κανδήλι.
Θα διασχίσουμε μικρό χείμαρρο και ένα φαράγγι σε ύψος 62μ την Κανδήλα, θα δούμε ακόμη την όμορφη παραλία , το Καστράκι και τέλος θα φτάσουμε στην Μελούνα.
Η υψομετρική διαφορά του μονοπατιού είναι περίπου 90μ και το μήκος περίπου 5Km.
Εκ του Δ.Σ του Συλλόγου Νέων Διρφύων - Μεσσαπίων

Σχόλια