Ένταση πριν από λίγο στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας

Στο σημερινό Περιφερειακό Συμβούλιο βρέθηκαν εκπρόσωποι εργαζομένων των εργοστασίων της Εύβοιας, για να αναφερθούν στα προβλήματα των εργοστασίων και των εργαζόμενων, προκειμένου να βρεθεί μια λύση, με αφορμή μάλιστα και την κατάληψη που συντελείται στο Μέγαρο Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, εδώ και 20 ημέρες.
Στέφανος Μπασινάς
Στέφανος Μπασινάς
Το λόγο έλαβαν οι κ.κ. Στέφανος Μπασινάς, Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ευβοίας, Ηλίας Κούκουρας, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στα Τσιμέντα, Θανάσης Δεμερούτης, Πρόεδρος εργαζομένων της Σέλμαν, Γιάννης Χρυσάγης, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Νεοσέτ, ο Πρόεδρος των εργαζομένων της Ηλεκτρομηχανικής Κύμης, των πρώην Τσαούσογλου και ο κ. Αθανάσιος Γιαπλές, Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων της Ιντερκέμ.
Όλοι αναφέρθηκαν στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και τους λόγους κατάληψης της Αντιπεριφέρειας Ευβοίας.
Ένταση προκλήθηκε όταν ο κ. Αθανάσιος Δεμερούτης ανέλυε τα προβλήματα των εργαζομένων της Σέλμαν. Συγκεκριμένα, ο κ. Στέφανος Μπασινάς απευθυνόμενος στους Περιφερειακούς Συμβούλους, είπε: "Οι εργαζόμενοι μιλάνε για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και εσείς στήνετε πηγαδάκια και μιλάτε; Τόσο πολύ σας νοιάζει η ανθρώπινη ζωή, οικογένεια και αξιοπρέπεια;" για να του απαντήσουν με ειρωνικό ύφος, κάποιοι εκ των Περιφερειακών Συμβούλων: " Θα μας κάνετε μάθημα και υποδείξεις κ. Μπασινά;"
Η αντιπαράθεση μετά την παρέμβαση των ψυχραιμότερων έλαβε τέλος και οι εκπρόσωποι συνέχισαν την ανάλυση των προβλημάτων. Αυτή τη στιγμή το λόγο έχουν λάβει Περιφερειακοί Σύμβουλοι οι οποίοι κατεθέτουν τις προτάσεις τους και δηλώνουν ότι θα σταθούν στο πλευρό των εργαζομένων και ανέργων.
- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=26329#sthash.2JWC5GH7.dpuf

Σχόλια