Άξιος Ο μητροπολίτης Χαλκίδος, απαγόρευσε τους στολισμούς στις Βαπτίσεις

Τέλος στους στολισμούς των ναών, μέσα και έξω, κατά την τέλεση Βαπτίσεων δίνει με εγκύκλιο του, ο μητροπολίτης Χαλκίδος.



Με μια ιδιαίτερα αυστηρή εγκύκλιο που διαβάστηκε στους ναούς την προηγούμενη Κυριακή, ο μητροπολίτης  και την οποία δημοσιεύσαμε και εμείς εχθές, απαγορεύει κάθε στολισμό στους ναούς σημειώνει πως « το Βάπτισμα δεν είναι παιγνίδι» και πως η χαρά του γεγονότος «δε σημαίνει ότι πρέπει και να μετατρέψουμε την Εκκλησία μας (τον Ι. Ναό μας) σε παιδική χαρά».
Ήταν καιρός να γίνει μία τέτοια κίνηση διότι τόσο η Βάπτιση όσο και ο Γάμος από Μυστήρια είχαν μετατραπεί σε κοινωνικές και κοσμικές εκδηλώσεις και το μόνο που κοίταζαν ήταν όχι το μυστήριο αλλά το τι φοράει ο κάθε καλεσμένος, πως έχει στολιστεί ο Ιερός Ναός και άλλα τέτοια κοσμικά.
Επιτέλους όμως ο Μητροπολίτης Χαλκίδας ήλθε με την συγκεκριμένη εγκύκλιο να βάλλει τέλος σε αυτό το "πανηγυράκι" και το μυστήριο της Βάπτισης και του Χρίσματος, διότι μιλάμε για δύο Ιερά Μυστήρια της Χριστιανοσύνης, να πάρουν και πάλι την θέση που τους αρμόζει. Είναι Μυστήρια και όχι Παιχνίδια.
Για αυτό τον λόγο αλλά και για την μεγάλη του πνευματική και κοινωνική προσφορά είναι άξιος ο Μητροπολίτης Χαλκίδας κ.κ. Χρυσόστομος. 

Σχόλια