το 5ο Γυμνάσιο Χαλκίδας για την Ημέρα Ασφαλούς διαδικτύου. Βίντεο

«Πουρνή Αναστασία-Μαρία, Προίσκου Ιωάννα, Φρατζεσκάκης Κωνσταντίνος, Χαλεπάς Αριστείδης»  συμμετέχοντας στη δράση  "Η ζωή στο Ίντερνετ γίνεται μουσικό δρώμενο", αναφορικά με την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου 2014 και τη θεματική / σύνθημά της "Όλοι μαζί, για ένα καλύτερο Διαδίκτυο!"  δημιούργησε μουσικό δρώμενο σε μορφή video το οποίο και έστειλε στις 17-1-2014 στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου (saferinternet.gr).

 Ο τίτλος του Μουσικού Δρώμενου είναι  «Πρόσεχε, Ξεκόλλα, Χαμογέλα» και είναι αποκλειστική δημιουργία των μαθητών (στίχος, μουσική, χορός, σκηνογραφία) με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του σχολείου κας Αθανασιάδου Βασιλικής κλ. ΠΕ15 και τη βοήθεια των εκπαιδευτικών κ.κ. Παπαγιάννη Εμμανουήλ κλ.ΠΕ16 και Κονταρίνη Ανδρέα κλ.ΠΕ19.
Τα videos που δημιούργησαν μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων της χώρας και που τηρούσαν τις προϋποθέσεις συμμετοχής περί πρωτοτυπίας(μόνο17 από τις 54 υποβληθείσες συμμετοχές) ανέβηκαν από το saferinternet σε ειδικό κανάλι στο youtube και ανάλογα με τις προβολές  ( τα 3 με τα περισσότερα "views" ) θα κληθούν να τα παρουσιάσουν οι δημιουργοί τους στην εκδήλωση στην Αθήνα στις 11-2-2014. Το κανάλι όπου θα βρείτε τα βίντεο είναι: http://www.youtube.com/user/SID14GRMyLifeOnline.

Ως πρεσβευτές της ημέρας για το ασφαλές διαδίκτυο, το σχολείο θα συμμετάσχει και σε μια άλλη δράση μέσα από την τέχνη, αυτήν της δημιουργίας έως οκτάστιχων ποιημάτων που αφορούν στην ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο και στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου για όλους.
Οι μαθητές μας και πάλι κινητοποιήθηκαν και δημιούργησαν ποιήματα σχετικά με το θέμα. Τα δύο καλύτερα από αυτά θα αποσταλούν στις 24-01-2014 στο Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου για να αναρτηθούν σε προβεβλημένο χώρο κατά την εκδήλωση στην Αθήνα και θα συμπεριληφθούν σε ανάλογο βιβλίο που θα εκδοθεί. (Αφού σταλούν θα ενημερωθείτε με νεότερο Δελτίο Τύπου για τα ονόματα των δημιουργών και τον τίτλο των ποιημάτων).
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων, για τη δημοσίευση
Η υπεύθυνη καθηγήτρια
ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ

Σχόλια