Υπογραφή σύμβασης για την αναπαλαίωση της πρώην οικίας Κριεζώτη και των παρελκόμενων κτισμάτων

Υπεγράφη σήμερα από το Δήμαρχο Διρφύων-Μεσσαπίων, Γιάννη Μπουροδήμο, και τον ΕΔΕ, Γιάννη Αντωνίου, η σύμβαση κατασκευής του έργου “ΑΝΑΠΑΛΑΙΩΣΗ ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΛΚΟΜΕΝΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ ΚΡΙΕΖΩΤΗ ΣΤΗΝ ΤΚ ΤΡΙΑΔΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΡΦΥΩΝ-ΜΕΣΣΑΠΙΩΝ”.



Πρόκειται για έργο προϋπολογισμού 2.125.240€, το οποίο χρηματοδοτείται από πιστώσεις του Προγράμματος ΕΣΠΑ / ΠΕΠ «ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ-ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΗΠΕΙΡΟΥ 2007-2013», με τη συμμετοχή του Διαρθρωτικού Ταμείου ΕΤΠΑ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με το εν λόγω έργο θα πραγματοποιηθεί αναστύλωση του πρώην Αρχοντικού Κτίσματος Κριεζώτειου και των βοηθητικών κτισμάτων αυτού, που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της Τ.Κ. Τριάδας και κτίστηκε το 1898, σχεδίου και δαπάνης Σπύρου Κριεζώτη. Συγκεκριμένα, το κυρίως διώροφο κτίσμα θα διαμορφωθεί έτσι ώστε να χρησιμοποιηθεί ως μουσειακός χώρος, το κτίσμα της αποθήκης–στάβλων ως χώρος που θα στεγάσει εργαστήρι χειτοτεχνίας και ελεύθερης καλλιτεχνικής δημιουργίας, καθώς και αίθουσα θεάτρου, χορού και προβολών, ενώ τα βοηθητικά κτίσματα της αποθήκης, του περιστεριώνα και του κτιρίου του φυλάκων προβλέπεται να λειτουργήσουν ως χώροι εκθεμάτων.

Με την ολοκλήρωση της ανωτέρω αναπαλαίωσης θα επιτευχθεί τόσο η αρχιτεκτονική ανάδειξη του κτίσματος όσο και η λειτουργική ενοποίησή του με το σύνολο του σημερινού οικισμού της Τριάδας, καθώς ο εν λόγω χώρος αποτελεί για την κοινότητα κομβικό σημείο αναφοράς σε πολεοδομικό, λειτουργικό και αισθητικό επίπεδο.

Ο Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων



Γιάννης Μπουροδήμος

Σχόλια