Στον εισαγγελέα Ο Κεδίκογλου για το ΤΕΙ Χαλκίδας

Μετά από 4 υπουργικές αποφάσεις για πειθαρχική δίωξη και παραπομπή σε Πειθαρχικό Συμβούλιο δεν έχει υπάρξει καμία απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου προς το Υπουργείο Παιδείας!

Μετά την από το 2010 υπουργική απόφαση για διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου για το ΤΕΙ Χαλκίδας δεν έχει εκδοθεί ακόμα η σχετική έκθεση!
Τα παραπάνω διαπίστωσε ο Συμεών Κεδίκογλου μετά από σχετική έρευνα με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, οι οποίες από την πλευρά τους είχαν προχωρήσει σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες. Για την προηγούμενη Διοίκηση στο ΤΕΙ Χαλκίδας έχουν υπάρξει τόσες πολλές καταγγελίες για παρατυπίες και παραλείψεις που δεν θα ήταν αβάσιμο το επιχείρημα ότι έχουν συμβάλει στην υποβάθμιση του ιδρύματος.
Ο Συμεών Κεδίκογλου θεωρεί χρέος της πολιτείας και της Δικαιοσύνης να ελέγχει και να απαντά στις καταγγελίες κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης δημόσιων φορέων, ώστε οι εμπλεκόμενοι να μην σπιλώνονται δια παντός, αν είναι αθώοι, ή αντίστοιχα, αν αποδειχθούν ένοχοι, να ακολουθήσει η τιμωρία που προβλέπεται σε ένα ευνομούμενο κράτος. Για τον παραπάνω λόγο, προωθεί φάκελο με στοιχεία που έχει συγκεντρώσει για το ΤΕΙ Χαλκίδας προς τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης κ. Ρακιντζή και τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας με την ακόλουθη επιστολή:





 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

--------

ΓΡΑΦΕΙΟ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ                                                                                     Μαρούσι,  13 / 01 / 2014

ΣΥΜΕΩΝ ΚΕΔΙΚΟΓΛΟΥ

-----

Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37                                              ΠΡΟΣ: - Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης

                                                                                               -  Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας

Τ.Κ. – Πόλη: 15180 – Μαρούσι

Τηλέφωνο: 2103443654

Fax: 2103443390

Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr





Θέμα: Πορεία ελέγχων στο ΤΕΙ Χαλκίδας

Αξιότιμε κύριε Γενικέ Γραμματέα Δημόσιας Διοίκησης,

Αξιότιμε κύριε Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας,

Με την παρούσα επιστολή επαναφέρω ένα γνωστό σε εσάς θέμα, αυτό του ΤΕΙ Χαλκίδας και της σειράς καταγγελιών που έχουν υποβληθεί για ενέργειες και παραλείψεις του τέως Προέδρου καθώς και άλλων ατομικών και συλλογικών οργάνων διοίκησης του ΤΕΙ Χαλκίδας κατά την άσκηση των καθηκόντων τους.

Καθώς, παρά τις τέσσερις Υπουργικές Αποφάσεις (1. ΕΠ/314/13-07-2011, 2. Φ7/ΕΜΠ/158/5-4-2011, 3. Φ7/ΕΜΠ/430/29-5-2012, 4. Φ7/47418/Ε5/08-4-2013) πειθαρχικής δίωξης και παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, δεν έχει γνωστοποιηθεί στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και στην αρμόδια διεύθυνση καμία απόφαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου σχετικά με το θέμα,

Καθώς, παρά τη με αρ. 56167/ΙΒ/17-5-2010 Υπουργική Απόφαση, με την οποία η Διεύθυνση Οικονομικών Υποθέσεων του ΥΠΑΙΘ ζήτησε, πριν από τρία και πλέον έτη, από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Οικονομικών να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για τη διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου στο ΤΕΙ Χαλκίδας, δεν έχει εκδοθεί ακόμα, όπως πληροφορηθήκαμε, η σχετική έκθεση,

Καταθέτω προς ενημέρωσή σας, σε περίπτωση που σας φανεί χρήσιμος στο έργο σας, έναν φάκελο με τα ακόλουθα, μεταξύ άλλων, περιεχόμενα: ένα ενημερωτικό σημείωμα της αρμόδιας διεύθυνσης του Υπουργείου για το ΤΕΙ Χαλκίδας, ερωτήσεις κοινοβουλευτικού ελέγχου που και ο ίδιος είχα καταθέσει προς το ΥΠΑΙΘ ως βουλευτής για το θέμα με όσες απαντήσεις είχα λάβει σχετικά από το Υπουργείο, το πόρισμα διενεργηθείσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, καταγγελίες του Συλλόγου Διδασκόντων.

Οι αλλεπάλληλες καταγγελίες που έχουν μείνει αναπάντητες έχουν συμβάλει, όπως είναι αναμενόμενο, στην υποβάθμιση του ιδρύματος, το οποίο πλέον έχει συγχωνευθεί με το ΤΕΙ Λαμίας στο ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία.

Καθώς όμως είναι χρέος της πολιτείας να μην αφήνει αναπάντητες καταγγελίες κακοδιοίκησης και κακοδιαχείρισης δημόσιων φορέων και οι εμπλεκόμενοι να μην σπιλώνονται δια παντός, αν είναι αθώοι, ή αντίστοιχα, αν αποδειχθούν ένοχοι, να ακολουθήσει η τιμωρία που προβλέπεται σε ένα ευνομούμενο κράτος, προσβλέπω στις δικές σας ενέργειες.

Με εκτίμηση,

Συμεών Κεδίκογλου

Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων

Σχόλια