Τριήμερο εκδηλώσεων για τον Κριεζώτη

Ο Δήμος Κύμης-Αλιβερίου και ο Φιλόμουσος Οργανισμός Καρυστίας διοργανώνουν τα «Κριεζώτεια 2014». Πρόκειται για ένα τριήμερο εκδηλώσεων, που θα πραγματοποιηθούν στα Κριεζά προς τιμήν του στρατηγού Νικόλαου Κριεζώτη.



Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 14, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου, στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Κριεζών θα πραγματοποιηθεί  Πανήγυρη Παραδοσιακών Χορών, από τις Χορευτικές Ομάδες της περιοχής.

Θα συμμετάσχουν η Παιδική Ομάδα Κριεζών, η Χορευτική Ομάδα Πολιτιστικού Συλλόγου Κριεζών, η Χορευτική Ομάδα Γυναικών Αλιβερίου και Περιχώρων, η  Χορευτική Ομάδα Πνευματικού Κέντρου Αγίου Γεωργίου Αλιβερίου, η Χορευτική Ομάδα Φιλόμουσου Οργανισμού Καρυστίας και η Χορευτική Ομάδα Αγίου Ιωάννη.

Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου, την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο, θα διεξαχθεί Χορωδιακή Πανήγυρη, με τη συμμετοχή Ευβοϊκών χορωδιακών σχημάτων. Θα συμμετάσχουν ο Χορωδιακός Σύλλογος Χαλκίδας, η Χορωδία Μορφωτικού Συλλόγου Κύμης, η Χορωδία Αλιβερίου και η Χορωδία Φιλόμουσου Οργανισμού Κορίστας.

Την Κυριακή: 16 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού Σχολείου Κριεζών, θα λάβει χώρα ιστορική διάλεξη, προσφωνήσεις επισήμων και βραβεύσεις συγγραμμάτων που αφορούν την περιοχή.

Στις 12 το μεσημέρι θα γίνουν τα Αποκαλυπτήρια προτομής του Στρατηγού Νικόλαου Κριεζώτη και τα εγκαίνια μνημείου Αγωνιστών.
egnomi

Σχόλια