Η Νομαρχία Ευβοίας αδιαφόρησε για τα αντιπλημμυρικά έργα στον Λήλαντα ποταμό

Με επιστολή του ο βουλευτής Ευβοίας της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Μαρκόπουλος, τονίζει για μια ακόμα φορά πως η αδιαφορία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας ήταν η αιτία που δεν έγιναν απαραίτητα έργα στο νομό.

Λήλας ποταμός
Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έλαβε ο βουλευτής Κώστας Μαρκόπουλος στην αναφορά που είχε καταθέσει, με την επιστολή του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Αγ. Νικολάου του Δήμου Χαλκιδέων, κ. Γεώργιου Συρόγιαννη, για την αντιπλημμυρική προστασία από τον Λήλαντα ποταμό.


Συγκεκριμένα, η Ν.Α. Ευβοίας είχε υποβάλλει αίτημα χρηματοδότησης του έργου από το ΕΣΠΑ στις 22-04-2010. Στις 28-07-2010 η Διαχειριστική Αρχή Στερεάς Ελλάδας ζήτησε από την Νομαρχία συμπληρωματικά στοιχεία, με ουσιαστική έλλειψη την απουσία απόφασης έγκρισης περιβαλλοντικών όρων. Στις 07-12-2010, η Διαχειριστική Αρχή με νέο έγγραφο της υπενθύμισε στη Νομαρχία την εκκρεμότητα της. Τελικά η περιφέρεια, αφού ουδέποτε έλαβε τα όσα απαραίτητα στοιχεία είχε ζητήσει, εξέδωσε απόφαση απόρριψης της αίτησης χρηματοδότησης του έργου στις 16-12-2011.


Ο χαρακτηρισμός της περιοχής των εκβολών του ποταμού ως υγρότοπο έγινε στις 19-06-2012 και όπως αποδεικνύεται δεν έχει σχέση με την απόρριψη της χρηματοδότησης, αν και περιπλέκει εκ νέου την εκτέλεση έργων.


Για ακόμη μια φορά η αδιαφορία των αρμοδίων που επί σειρά ετών εδρεύουν στην τότε Νομαρχία και στην συνέχεια Αντιπεριφέρεια Ευβοίας είχε ως αποτέλεσμα να μην έχουν εκτελεστεί στο νομό μας έργα απαραίτητα ώστε να μην θρηνήσουμε ανθρώπινες ζωές.


Παρακολουθώ το θέμα και ενώνω τις δυνάμεις μου με τους κατοίκους, ώστε να πραγματοποιήσουμε όσα οι αδιάφοροι και ανίκανοι στέρησαν από το νομό μας.

- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=28199#sthash.TBBsqaMq.dpuf

Σχόλια