Η πρώτη σύλληψη για θανάτωση σκύλου σε τροχαίο

Τακτική δικάσιμος αναμένεται να οριστεί για τον ασυνείδητο οδηγό που...


σκότωσε στην Βόρεια Εύβοια μια σκυλίτσα με το αυτοκίνητο του στις 23 Ιανουαρίου και στη συνέχεια την εγκατέλειψε.


Το τροχαίο είδε η εθελόντρια που φρόντιζε – όσο ήταν αδέσποτη – την σκυλίτσα Μάγκι και παρ’ όλη την ταραχή της κατέγραψε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και σε συνεργασία με το Φιλοζωικό Σωματείο Βόρεια Εύβοιας «Ήρα» κατάφερε ο άνδρας να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Είναι μάλλον η πρώτη φορά που οδηγός συλλαμβάνεται για την εγκατάλειψη ζώου που σκότωσε. Ο οδηγός με το λευκό τζιπ του είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα σε κατοικημένη περιοχή, στον επαρχιακό δρόμο Ιστιαίας - Βουτά και παρέσυρε την σκυλίτσα σκοτώνοντάς την ακαριαία.



Ο οδηγός – όπως συνηθίζεται παντού στην Ελλάδα – εγκατέλειψε αιμόφυρτο το ζώο στην άσφαλτο. Παρούσα στο θλιβερό αυτό περιστατικό ήταν η Νάνσυ εθελόντρια του Φιλοζωικού Σωματείου Βόρειας Εύβοιας «Ήρα», η οποία για μεγάλο χρονικό διάστημα φρόντιζε με την άτυχη Μάγκι.

Η αυτόπτης μάρτυρας σε συνεργασία με το νεοσύστατο Φιλοζωικό Σωματείο Βόρειας Εύβοιας «Ήρα» κάλεσαν την Αστυνομία για αυτοψία και κατατέθηκε μήνυση στο Α.Τ. Ιστιαίας.




Μετά από πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια του σωματείου «Ήρα», όπως εξήγησε στο www.zoosos.gr η Γιώτα Δαβιδία Περήφανου – που είναι και ένα από τα ιδρυτικά μέλη του – στον ασυνείδητο οδηγό επιβλήθηκε και το διοικητικό πρόστιμο των 300 ευρώ, όπως ορίζει ο νόμος, αλλά τελικά θα δικαστεί αφού αναμένουμε την ημερομηνία της τακτικής δικάσιμου.

Η φωτογραφίες που δημοσίευσε η κα Περήφανου στο http://eleutherifoni.blogspot.gr αποδεικνύουν τον βίαιο θάνατο της σκυλίτσας.

zoosos.gr

Σχόλια