Ο Χρήστος Παγώνης δήλωσε παρών στη διεκδίκηση του Δήμου Χαλκιδέων

Στο κατάμεστο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας ο Χρήστος Παγώνης ανακοίνωσε, την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου και επίσημα ότι θα διεκδικήσει την δημαρχία της Χαλκίδας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου.

Ο Χρήστος Παγώνης κατά την διάρκεια της ομιλίας του στο Συνεδριακό Κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας


Στην ομιλία του μίλησε μεταξύ αλλων για την υποψηφιότητά του στις επερχόμενες εκλογές, έκρινε το έργο της δημοτικής αρχής, ανέλυσε τα προβλήματα του τόπου στα οποία θα προσπαθήσει να βρει την πιο ικανοποιητική λύση καθώς και για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να περιβάλλουν τα άτομα που θα στελεχώσουν το συνδυασμό του.

Αρχικά παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε τον κόσμο για τη σημερινή του παρουσία δηλώνοντας: «Νιώθω συναισθήματα ανάμεικτα. Χαρά,συγκίνηση, περηφάνια. Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα και τους συνεργάτες μου στο δήμο η σημερινή σας παρουσία. Σε πείσμα όλων εκείνων που σκόπιμα διέδιδαν και πολλές φορές το είδα στα διάφορα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως έπρεπε να οργανώσουμε μια ομιλία σε μια μικρή αίθουσα που να χωράει 50-100 άτομα για να μη γίνουμε ρεζίλι, αυτό τους ενδιέφερε, την απάντηση σε όλους αυτούς τη δίνετε εσείς σήμερα και είναι αποστομωτική απάντηση.

Ξέρω ότι όλοι είστε εδώ για να φωνάξουμε μαζί, φτάνει πια δεν πάει άλλο. Δεν είναι δυνατόν ο δήμος να διοικείτε από ανύπαρκτους. Δεν είναι δυνατόν ο δήμος να παραμείνει για περισσότερο χρόνο στον αυτόματο πιλότο. Ήρθε η ώρα ν αλλάξουμε πορεία. Να θέσουμε τις προυποθέσεις για μια ανάπτυξη δραστηριοτήτων στον πολιτισμό, στην τέχνη, στο περιβάλλον, στην καθαριότητα, ώστε ν αποκτήσουν οι πολίτες του δήμου μας, μια διαφορετική ποιότητα ζωής. Και η φωνή μας αυτή να ταρακουνήσει την εξουσία και να αφυπνίσει την κοινωνία....Είμαστε εδώ να δηλώσουμε την αντίσταση μας στις μεθοδεύσεις που μας ταπεινώνουν, που μας φτωχαίνουν, που δημιουργούν τις προϋποθέσεις της καταστροφής μας».

Στη συνέχεια παρουσίασε το έργο της παράταξης του τα τελευταία τρία χρόνια, ενώ δήλωσε και την επίσημη υποψηφιότητα του στις επερχόμενες αυτοδιοκητικές εκλογές λέγοντας χαρακτηριστικα: «Στα πλαίσια των επικείμενων αυτοδιοικητικών εκλογών και πριν ακόμα μπούμε στο γεμάτο εντάσεις κλίμα του προεκλογικού αγώνα, σας καλέσαμε προκειμένου με ηρεμία και νηφαλιότητα, να σας ενημερώσουμε για την παρουσία μας στο δήμο τα τρία τελευταία χρόνια. Η δημοτική μας ομάδα όρθωσε από τη θέση της μείζονος αντιπολίτευσης μια φωνή αξιοπρέπειας, εντιμότητας και ειλικρίνειας, επιμένοντας στο όραμα της για τη δημιουργία ενός διαφορετικού περιβάλλοντος στο δήμο Χαλκιδέων. Από το βήμα αυτό δηλώνω με τον πιο επίσημο τρόπο την κάθοδο μου στις δημοτικές εκλογές, ως υποψήφιος δήμαρχος του Δήμου Χαλκιδέων και σας ζητώ να συμπορευτείτε μαζί μας, να στελεχώσετε το ψηφοδέλτιο μας. Πιστεύω ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις στο δήμο να δημιουργηθεί ένα μεγάλο πλειοψηφικό ρεύμα από τους ενεργούς πολίτες της περιοχής, με ανθρώπους από όλους τους πολιτικούς χώρους που πιστεύουν στη δημοκρατία και στην πρόοδο. Με ανθρώπους που πιστεύουν στην αξιοκρατία, τη διαφάνεια, στην εντιμότητα. στο ήθος, τη συνέπεια, σημαντικά στοιχεία του δημόσιου βίου. Με ανθρώπους που αγωνιούν για το μέλλον του δήμου, πιστεύοντας ότι παρά τις δυσκολίες μπορεί να υπάρξει σχέδιο αντίστασης στην κρίση και στην ύφεση».

Αναφορικά με το έργο της δημοτικής αρχής αναφέρθηκε στα αναπάντητα ερωτήματα που ταλανίζουν το μυαλό των δημοτών λέγοντας: «Απαντήσεις που σχετίζονται με το ώριμο πια έργο τηςπαράκαμψης της Χαλκίδας, της Νέας Αρτάκης, του Βασιλικού, με το νέο λιμάνι, με την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, με την αποκατάσταση πολλών αθλητικών χώρων που πολλοί από αυτούς σήμερα έχουν μετατραπεί σε χώρους βοσκής τετράποδων. Με τη ολοκλήρωση των δικτύων αποχέτευσης, που τόσο πολύ έχουν καθυστερήσει στην περιοχή μας. Με την ανάδειξη και την αξιοποίηση του παραλιακού μετώπου. Απαντήσεις που σχετίζονται με τη Δημοτική Αγορά που η σημερινή της κατάσταση προσβάλλει την αισθητική, ντροπιάζει την πόλη, απειλεί τη δημόσια υγεία.

Σέβομαι την άποψη του καθενός αλλά έχω πειστεί ότι αυτή η ιστορία με την κατάσταση με την οποία βρίσκεται η σημερινή αγορά δεν μπορεί να συνεχιστεί. Άποψη του συνδυασμού μας είναι ότι πρέπει να κατεδαφιστεί, αφού δεν συγκρατεί κανένα απολύτως στοιχείο που να εξυπηρετεί τη σύγχρονη πραγματικότητα. Άλλωστε για όσους θυμούνται ο επικεφαλής της σημερινής δημοτικής αρχής δήλωνε στην αγορά το φθινόπωρο του 2006, παραμονές των εκλογών, "Δεν θα τολμήσω και δεν θέλω να βάλω υποψηφιότητα δεύτερη φορά εάν μέχρι το τέλος της τετραετίας, δηλαδή στο 2010, δεν έχω βάλει τα θεμέλια της καινούργιας αγοράς". Η κατάσταση σήμερα είναι αυτή που βλέπετε. Θέλουμε απαντήσεις και για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Απαντήσεις που σχετίζονται με την ολοκλήρωση του σχεδίου πόλης. Από το 1985 έχουν δοθεί εκατομμύρια για τα σχέδια πόλης της Έξω Παναγίτσας, της συνοικίας Η΄και ακόμα συζητάμε πως θα πληρωθούν τα πρόστιμα αυθαιρέτων μήπως μπορέσουμε και για 30 χρόνια συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Ένας πολίτης μου που μου έκανε την τιμή να ανταποκριθεί στην πρόσκληση μου μου είπε ότι το μόνο που κινείται στην πόλη τα τελευταία χρόνια είναι το ρεύμα του Ευρίπου. Ας δούμε που βαδίζει η πόλη της Χαλκίδας. Είναι αυτός ένας σύγχρονος καλλικρατικός δήμος; Φαίνονται κάποια σημάδια ότι προσπαθεί να γίνει ένας σύγχρονος ευρωπαϊκός δήμος;

Τι έκανε η απερχόμενη δημοτική αρχή στην προηγούμενη θητεία; Δαπανήθηκαν 300.000.000€ περίπου αλλά η πόλη συνεχίζει να είναι βρώμικη, σκοτεινή, απεχθής. Αυξήθηκε η ανεργία, η εγκληματικότητα, η ύφεση, έκλεισαν πολλά καταστήματα. Δαπανήθηκαν τόσα εκκατομύρια αλλά δεν δημιουργήθηκε ούτε ένα καινούργιο έργο. Διαχειρίστηκε απλά και προσπαθεί να ολοκληρώσει έργα που είχαν ξεκινήσει πολύ πριν το 2010. Δεν έγινε τίποτα καινούργιο στο οδικό δίκτυο και στη στήριξη της τοπικής οικονομίας. Αν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να υπερηφανεύεται η σημερινή δημοτική αρχή, είναι αυτή η ντουφεκιά που δημιούργησε στον πεζόδρομο της Αβάντων. Να χρειάζεται να ακροβατείς για να διασχίσεις την οδό Μπαλαλαίων, να μην υπάρχει πρόβλεψη για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, για να ικανοποιηθεί κάποια προεκλογική υπόσχεση και να φέρει αυτό το έργο τη μεγάλη ανάπτυξη. Λυπάμαι ήδη το έργο συνέχεια συντηρείται γιατί έχουν ξεκολλήσει πλάκες και τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο. Ολόκληρη η λίστα των υποσχέσεων της δημοτικής αρχής παρέμεινε ένα κενό γράμμα».

Αναφερόμενος στα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν τα άτομα του συνδυασμού του αυτά είναι όπως δήλωσε: «Η επιλογή μας σε αυτές τις δημοτικές εκλογές πρέπει να λαμβάνει υπόψιν της ορισμένα χαρακτηριστικά των αρχόντων. Αυτά είναι, χωρίς να θέλω να προσβάλω κάποιον, η ειλικρίνεια, η ακεραιότητα του χαρακτήρα, η εργατικότητα, η διάθεση για προσφορά στους πολίτες, το ενδιαφέρον για τα συμφέροντα της πόλης και των δημοτών, η αμεροληψία στην επίλυση διαφορών, η σωστή επιλογή συνεργατών, η ανοχή και ο σεβασμός στη διαφορετική γνώμη, η αποφασιστικότητα και τέλος η επιμονή στην επίτευξη των στόχων.

Σύντομα θα παρουσιάσουμε τον κύριο κορμό του συνδυασμού, ο οποίος θα αποτελείται από άτομα ικανά, με τα χαρακτηριστικά που περιέγραψα παραπάνω, έξω από συμφέροντα οικονομικών και κοινωνικών δικτύων που πεισματικά επιμένουν να παραδίνουν τα πράγματα του δήμου στη στασιμότητα».

Έκλεισε την ομιλία του λέγοντας: «Θέλω να πω δυο πράγματα από καρδιάς κλείνοντας. Όπως είπα σας ξέρω καλά και με ξέρετε με το μικρό μου όνομα. Συναντιόμαστε συνεχώς στις αλάνες, στις μικρές συνοικίες της πόλης μας. Εκεί με βρίσκετε εκεί σας βρίσκω. Δεν θα με δείτε στα σαλόνια των εφημερίδων και βεβαίως δεν θα με δείτε στα παράθυρα των τηλεοράσεων γιατί εκεί χρειάζονται άλλα προσόντα. Σας καλώ σήμερα από αυτό το βήμα να γίνετε οι σημαιοφόροι, οι πρεσβευτές ενός νέου μηνύματος, ενός νέου ξεκινήματος, αυτής της νέας προσπάθειας. Έλατε όλοι μαζί από σήμερα και για όλο το επόμενο διάστημα να γυρίσουμε τις γειτονιές της Χαλκίδας της Αρτάκης, της Αυλίδας, της Ανθηδώνας, του Ληλάντιου, εκεί που υπάρχουν άνθρωποι, που υπάρχουν προβλήματα, γιατί εκεί είναι η θέση μας. Να παρακινήσουμε όλο τον κόσμο πάλι να βγει και να διεκδικήσει αυτό που του αξίζει, αυτό που του ανήκει, αυτό που μας έχουν στερήσει όλα αυτά τα χρόνια. Εκεί είναι η θέση όλων των ενεργών πολιτών. Αντιπάλους δεν έχουμε κανέναν, έχουμε μόνο τα προβλήματα και η επίλυση τους είναι η ικανοποίηση. Σας ευχαριστώ πολύ. Καλό αγώνα και με τη νίκη».

Στο τέλος της ομιλίας του δέχτηκε τα συγχαρητήρια γνωστών και φίλων, μεταξύ των οποίων ήταν ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Κώστας Τσάμαρης, οΑθανάσιος Μπουραντάς, ο Γιώργος Μπουραντάς, η Βούλα Αγιοστρατίτη, ο Χαράλαμπος Καραβάς, κ.α. καθώς και πολλοί πολίτες.

- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=28778#sthash.4xlKe8Vf.dpuf

Σχόλια