Έμειναν από πετρέλαιο πυροσβεστικά του ΣΕΔΔΔ. Μεγάλες ευθύνες Πολιτείας και πολιτών

Από messpaianews

Όπως είχαμε αναφέρει σε ρεπορτάζ μας στην φωτιά που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα στο εργοστάσιο ξυλείας και ρετσίνης, που βρίσκεται λίγο έξω από την πόλη των Ψαχνών, πέραν από οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, είχαν μεταβεί από την πρώτη από την πρώτη στιγμή στο σημείο και δυνάμεις των Εθελοντών Δασοπυροσβεστών με δύο οχήματα. Τα οποία όμως μετά από λίγη ώρα αποχώρησαν λόγω της ελλείψεως πετρελαίου.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ΣΕΔΔΔ σε όλα τα οχήματά του σχετικά με τα καύσιμα είναι μεγάλο. Το Σάββατο για να μεταβούν στη φωτιά που ξέσπασε στο εργοστάσιο αναγκάστηκαν να  βάλλουν οι Εθελοντές Δασοπυροσβέστες πετρέλαιο με λεφτά από την τσέπη τους. Έτσι έβαλαν από 15 ευρώ σε κάθε όχημα. Για αυτό αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν από το σημείο του συμβάντος, για να μην μείνουν τα οχήματα στο δρόμο από πετρέλαιο.
Το πρόβλημα όπως προαναφέραμε είναι πολύ μεγάλο και πολλές φορές έχουμε αναφερθεί μέσω του messapianews αλλά δεν έχει γίνει καμία κίνηση από την πολιτεία για την αντιμετώπιση του. Πολλοί θεωρούν ότι το θέμα μπορεί να λυθεί με επαιτείες και δακτυλουργικά. Αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Θα πρέπει να αντιμετωπίσει η Πολιτεία τον ΣΕΔΔΔ με υπευθυνότητα και με σοβαρότητα διότι η χρησιμότητα και η προσφορά του Συλλόγου σε όλο τον Δήμο Διρφύων-Μεσσαπίων και όχι μόνο είναι πολύ μεγάλη, γνωστή και αδιαμφισβήτητη.
Αλλά και από την μεριά των πολιτών θα πρέπει να υπάρξει μία σοβαρότητα και να μπορέσει να ενισχύσει τον ΣΕΔΔΔ με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί. Δεν πρέπει να κινδυνέψει το σπίτι μας, η περιουσία μας, ίσως και η ζωή μας για να θυμηθούμε τους Εθελοντές Δασοπυροσβέστες και μετά να μην δείχνουμε την πρέπουσα σημασία προς αυτούς, που αφιερώνουν τον προσωπικό τους χρόνο για να είμαστε ασφαλείς όλοι οι πολίτες. 

Σχόλια