O Συμεών Κεδίκογλου στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας

Ενημερωτική επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Χαλκίδας πραγματοποίησε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Συμεών Κεδίκογλου.

Ο Συμεών Κεδίκογλου ανάμεσα στους μικρούς μαθητές


Στη διάρκεια της επίσκεψης του είχε την ευκαιρία να γνωρίσει από κοντά τους υπαλλήλους της Βιβλιοθήκης, οι οποίοι φροντίζουν διαρκώς για την απρόσκοπτη λειτουργία της, καθώς και για τα εκπαιδευτικά προγράμματα που λαμβάνουν χώρα κατά καιρούς με κύριο γνώμονα τη μόρφωση η οποία συνοδεύεται απαραίτητα από τη διασκέδαση. Επιπλέον, ενημερώθηκε και για το πρόγραμμα αναζήτησης εργασίας με αρωγό και τη Βιβλιοθήκη Χαλκίδας, το οποίο έχει βοηθήσει αρκετούς νέους ανθρώπους.



Ακόμα είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον Πρόεδρο της Βιβλιοθήκης κ. Αντώνη Νικολακάκη για την προσπάθεια που γίνεται ναψηφιοποιηθεί το αρχείο μελετών του Γιάννη Σκαρίμπα, για το πως λειτουργεί η Βιβλιοθήκη παρά τις αντιξοότητες του κτιρίου αλλά κυρίως να δει και να καταλάβει ότι η Βιβλιοθήκη δεν είναι ένα άψυχο κτίριο αλλά ένα κτίριο με ψυχή που έχει πολλά να δώσει.



Ταυτόχρονα με την επίσκεψη του ο κ. Συμεών Κεδίκογλου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει και με τα παιδιά, να δει τις ζωγραφιές τους, ενώ τα ίδια τα παιδιά περιέγραψαν στον Υφυπουργό την εμπειρία τους από την ανάγνωση ενός βιβλίου ενάντια στην ενδοσχολική βία. Ουσιαστικά επρόκειτο για ένα πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης και γραφής, στο οποίο τα παιδιά αφού άκουσαν την εξιστόρηση της ιστορίας από την κ. Ελευθερία Γιαννέλου-Κατσίκα, έβγαλαν τα δικά τους συμπεράσματα και εξέφρασαν τις δικές τους απόψεις για το σχολικό εκφοβισμό και την ενδοσχολική βία.



Ο Υφυπουργός αφού άκουσε με προσοχή τους ομιλητές δεσμεύτηκε ότι θα είναι αρωγός σε όποια προσπάθεια καταβάλλει η Βιβλιοθήκη, συνεχάρη τους εργαζόμενους για την προσπάθεια τους, ενώ παρότρυνε τα παιδιά αφού τους αρέσουν τόσο πολύ τα εκπαιδευτικά προγράμματα να συνεχίσουν να τα παρακολουθούν και να το μεταφέρουν και στους συμμαθητές τους.

- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=28930#sthash.PMkB36ZX.dpuf

Σχόλια