Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην ενορία των Ηλίων και στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων

Την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. π. Νικόδημο Ευσταθίου, επισκέφθηκε την μικρή Ενορία των Ηλίων Αιδηψού της Βορείου Ευβοίας, για την Ακολουθία των Γ΄ Χαιρετισμών, οι οποίοι εψάλησαν στον Ενοριακό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου.

Ο Μητροπολίτης Χαλκίδος στην ενορία των Ηλίων και στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων


Πολλοί ευσεβείς χριστιανοί συμμετείχαν και μαζί τους ο Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Αργυρίου, Προϊστάμενος του Ι. Ναού Αγίου Παντελεήμονος Λουτρών Αιδηψού και ο Εφημέριος Ηλίων π.Δημήτριος Παπασταμάτης.

Στην ομιλία του προς τους πιστούς ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο πανυπέρτιμο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, ενώ εξέφρασε και τη χαρά του για την παρουσία του μεταξύ των χριστιανών του που κατοικούν σ’ αυτήν την Ενορία της Ι. Μητροπόλεως.

Την επομένη ημέρα, Σάββατο 22 Μαρτίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος, συνοδευόμενος και πάλι από τον Πρωτοσύγκελλο π. Νικόδημο επισκέφθηκε την γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Ηλίων, όπου χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στο κατάμεστο από ευσεβείς χριστιανούς Καθολικό της Ιεράς Μονής, στους οποίους κήρυξε και τον θείο λόγο.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, στην οποία συμμετείχαν και αρκετοί Κληρικοί της περιφερείας, ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε και στο ετήσιο μνημόσυνο της μακαριστής Γερόντισσας Πελαγίας (Σουλιάδου), η οποία ηγουμένευσε στην Ιερά Μονή από το 1986 έως την κοίμησή της το 2013 (μοναχή έγινε το 1971) και ανεδείχθη μεγάλη ανακαινίστρια και κατ’ ουσίαν κτητόρισσά Της.

Ο Ραδιοφωνικός Σταθμός της Ι. Μητροπόλεως(97,7 fm) μετέδωσε, όπως πάντοτε, και αυτές τις Χοροστασίες του Σεβασμιωτάτου στην Βόρειο Εύβοια.

- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=29520#sthash.VmrzdtD9.dpuf

Σχόλια