Ο γολγοθας 13χρονης που έπεσε θύμα "εμπορίας ανθρώπων"

Ο γολγοθας 13χρονης που έπεσε θύμα "εμπορίας ανθρώπων".
Συνέβη την Παρασκευή το βράδι στην ΤΡΙΠΟΛΗ και θελουμε να μοιραστούμε μαζι σας την απόγνωση που αιςθανθηκαμε..



Ειδοποιήθηκαμε την Παρασκευή στην γραμμη SOS - 1056 για την περιπτωση 13χρονης που ειχε πέσει θύμα "εμποριας ανθρώπων" (αυτη ειναι η κατηγορία) και οι γονεις της και άλλοι κατηγορουνται με το παραπάνω αδίκημα, "πρωτογνορο αδίκημα για τα δεδομενα της περιοχης" μας είπε ο διοικητης της ασφαλειας.
Για το χαμογελο ειναι ομως καθημερινό φαινόμενο να μας καλούν 24 ωρες καθε ημέρα, της εβδομάδας, σε ολη την Ελλαδα, προκειμένου να βρεθούμε κοντα στο παιδι/α που βρίσκονται σε κινδυνο.
φυσικα η κοινωνικη λειτουργός με όχημα του συλλογου βρεθηκε αμεςως κοντα στην 13χρονη προκειμένου να της προσφέρει την φροντίδα που χρειαζόταν αλλα και να υλοποίηση την εντολη του εισαγγελεα, να εισαχθεί στο νοσοκομείο της Τρίπολης για εξετάσεις και εδω αρχίζει ο γολγοθας της μικρής ( ποιος νοιάζεται για το ξενύχτι της κοινωνικής λειτουργού και του διοικητή της ασφαλειας, αυτη ειναι η δουλεια τους...) :
Στο νοσοκομείο της Τρίπολης είπαν οτι δεν μπορουν να την δεχθούν γιατι δεν εφημερευαν και θα πρεπει να παει στο νοσοκομείο του Άργους, όπου αμεσως πήγαμε και εκει ομως κλειστή η πόρτα με την απαντηση οτι κλείνουν στις 7.00 το απόγευμα και δεν δέχονται ασθενείς μετα.
Με την πολυ καλη συνεργασια που ειχαμε με τον διοικητή της Ασφαλειας Τρίπολης, προσπαθουσαμε να βρούμε εναλλακτικές λυσεις που δυςτυχώς δεν υπήρχαν και ετσι, για την ασφάλεια του παιδιου, καταλήξαμε... να παραμείνει στο αστυνομικό κτίριο παρέα με την κοινωνικη μας λειτουργό μεχρι τις πρωινές ωρες που υποτίθεται θα βρισκόταν καποια λυση με τον εισαγγελεα.
Το πρωί απευθύνθηκαμε στα νοσοκομεία Καλαματας και Σπαρτης για να την δεχθούν και μας απάντησαν οτι θα πρεπει να εχουν εισαγγελικη εντολη συγκεκριμένα για το νοσοκομείο τους απο τον εισαγγελεα.
Περιμέναμε να τελειώσει καποια ανακριτική διαδικασια που ειχε ο κ. Εισαγγελέας και μας είπε να γινει ερευνα για καποιο οικογενειακό περιβαλον του παιδιου για να επιστρέψει εκει, αυτο φυσικα δεν γινόταν Σάββατο μεσημέρι πλέον, γιατι οι υπηρεσίες δεν λειτουργούν και η κοινωνικη λειτουργός μας δεν επρεπε να μπει σε αυτη την διαδικασια γιατι φρόντιζε το παιδι .
Αποτελεσμα παραδόθηκε με προφορική εισαγγελικη εντολη σε καποια "θεία" σαν λύση "απόγνωσης" χωρίς βεβαια να ειναι γνωστο εαν πράγματικα ειναι θεία και δεν ειναι και εκείνη μπλεγμένη στην υπόθεση, ενω το παιδι που επρεπε να δεχθεί ιατρικές υπηρεσίες ελέγχου δεν τις δέχθηκε .....
Μια λεπτομέρεια η 13χρονη ειναι ρομα ....
Αυτο που έμεινε στην κοινωνικη λειτουργό που την φρόντιζε ειναι η οριμοτητα της μικρής και σε ερώτηση που εκανε για το χαμογελο του παιδιου και τα σπιτια μας, αναρωτήθηκε γιατι καποια παιδια φεύγουν απο τους γονεις τους ακομη και εαν τα εκμεταλλεύονται, κατι σαν ιδιοκτησία υποχρέωσης δηλαδή.
Φυσικα δεν εχουν όλες οι περιπτωσεις που αντιμετωπίζουμε αυτη την κατάληξη και το καλο σποτελεςμα συνήθως οφείλεται στον "πατριωτισμό" κάποιων ανθρώπων στην δημόσια διοίκηση, που ξεπερνούν τους εαυτούς τους και δίνουν λυσεις εκει που δεν υπαρχουν, στην περιπτωση της 13χρονης εκτός απο τον διοικητή ολοι οι άλλοι τήρησαν τους τύπους και τις διαδικασιες, κατα την αποψη τους ....

Εμεις....για μια ακόμη φορα απογοητευτηκαμε και αιςθανθηκαμε οτι αυτη την φορα προδώσαμε ενα παιδι που ήθελε ιατρικη, κοινωνικη και ανθρώπινη φροντίδα, δεν ήταν θύτης, αλλα θύμα και ομως το σύστημα την τιμώρησε με την αναλγησία του.
ΕΣΕΙΣ........????

Χαμόγελο του Παιδιού

Σχόλια