Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα στην πόλη των Ψαχνών.

® ΠΟΛΙΤΕΣ ΕΝ ΓΝΩΣΕΙ - ΨΑΧΝΩΝ - ®

ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΙΔΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΨΑΧΝΩΝ

Μία σημαντική ημερίδα Ειδικής Αγωγής θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 3 Μαΐου στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Γυμνασίου Ψαχνών από το Φορέα Υλοποίησης Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων «Πολίτες Εν Γνώσει» και σε συνεργασία με το Σύλλογο Γυναικών Ψαχνών «Η Έκφραση»



Η ημερίδα θα περιλαμβάνει ενημέρωση σχετικά με τη μέθοδο "TOMATIS" και τις εφαρμογές της. Η μέθοδος TOMATIS είναι η μέθοδος ανάπτυξης της αντιληπτικότητας και αντιμετώπισης των μαθησιακών δυσκολιών με πεδία εφαρμογής τις μαθησιακές δυσκολίες, τη δυσλεξία, τον αυτισμό, τις γλωσσικές διαταραχές, την ενσωμάτωση ξένων γλωσσών, την κινητική ανωριμότητα, το σύνδρομο ολοκληρωτικής εξουθένωσης, προετοιμασία για τοκετό και τις ψυχολογικές διαταραχές. Επίσης η μέθοδος μπορεί να βοηθήσει καλλιτέχνες, ηθοποιούς και τραγουδιστές να βελτιωθούν ως προς την ανάλυση των ήχων με στόχο να παράγουν καλύτερη φώνηση. Μιλάμε διαβάζουμε και τραγουδάμε με το αυτί μας.
Την παραπάνω θεματική ενότητα θα αναπτύξει η κα Αννα Μαλισιόβα Ειδική Παιδαγωγός, Καθηγήτρια Φιλόλογος Πιστοποιημένος Θεραπευτής της Μεθόδου «TOMATIS»

Επίσης κατά τη διάρκεια της ημερίδας θα πραγματοποιηθεί και εισήγηση με τίτλο "Η φωνή ως βαρόμετρο της επιτυχίας" όπου θα αναφερθούν τα πέντε είδη αναπνοών, για το πως αυτά επηρεάζουν τα εγκεφαλικά κύματα στα οποία εκπέμπει ο άνθρωπος και κατ΄ επέκταση πως επιδρούν στο ηχόχρωμα της φωνής. Tα οφέλη από την αναπνευστική άσκηση, το τι συμβολίζει ο λαιμός κατά τον ψυχοθεραπευτή Ντάλκε καθώς και ποιοι μεγάλοι ηγέτες από την αρχαιότητα ως σήμερα άλλαξαν το ρου της ιστορίας, κάνοντας "πιο πειστικό" το ηχόχρωμα της φωνής τους.
Την συγκεκριμένη εισήγηση θα πραγματοποιήσει η κα Νίνα Καλούτσα Υψίφωνος & Καθηγήτρια Φωνητικής, Κάτοχος Master Καλών Τεχνών Κρατικού Ωδείου Τσαϊκόφσκι Μόσχας

Η ημερίδα Ειδικής Αγωγής θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 4 το απόγευμα. Το κόστος συμμετοχής για όλους είναι 10€ και 5€ για Φοιτητές, Άνεργους, ΑμεΑ και Πολύτεκνους, ενώ στο τέλος θα δοθεί και Βεβαίωση Συμμετοχής.
Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο τηλέφωνο 6980218621 ή στο www.politesengnosei.gr
Μετά από την ημερίδα, θα δοθούν και οι βεβαιώσεις σπουδών σε όσους φοίτησαν στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο στην Παιδική Ψυχολογία.
Είστε όλοι καλεσμένοι!!!!!

Σχόλια