Ο Πρωταθλητής Βασίλης Κολλάρος σπάει τη σιωπή του

Ο πρωταθλητής σπάει την σιωπή του για πρώτη φορά...
Άκουσα με προσοχή όλους τους υποψήφιους δημάρχους και τους ομιλούντες στην συνάντηση που οργάνωσε η  Τριγλία στις24-04-2014 για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής –αν και ο τίτλος της πρόσκλησης ήταν παραπλανητικός γιατί το θέμα της συγκέντρωσης ήταν μόνο το υπάρχον γήπεδο «Σκούφος».

            Ένα πράγμα δεν άκουσα από κανέναν, δεν αναρωτήθηκε κανείς: που είναι η  παιδεία από τον μεγάλο μέχρι τον μικρό; Μήπως η ΠΑΙΔΕΙΑ μας λείπει περισσότερο από τις κερκίδες και τα γήπεδα; Και  τι εννοώ,  αν κάνουμε μια βόλτα στο γήπεδο εκεί που καθόμασταν θα τρομάξουμε από την υπερβολική βρωμιά! Μοιάζει με ένα  στοιχειωμένο γήπεδο με αποδυτήρια -  όπως  καλά τα είπε ο πρώην πρόεδρος της  Τριγλίας -  80 ετών! Οι γονείς που περιμένουν τα παιδιά τους μετά από κάθε προπόνηση και οι φίλαθλοι δεν βρίσκουν τους κάδους απορριμμάτων, που είναι κρυμμένοι και  τα ποτηράκια από τους καφέδες, τα μπουκαλάκια από τα νερά, τα αποτσίγαρα, τα ποτήρια, τα σπόρια είναι καθημερινά βουνό;
 Πως εμείς οι γονείς αν δεν είμαστε πειθαρχημένοι και δεν πετάμε τα ίδια μας τα σκουπίδια στο καλάθι πως θα το κάνει το παιδί μας, πως θα σεβαστεί το χώρο του γηπέδου το κάθε παιδί που έρχεται να προπονηθεί ή ο κάθε πολίτης να ‘παίξει μπάλα’!
 Άραγε δεν έχουμε δει ή κάνουμε πως δεν βλέπουμε φαινόμενα φιλάθλων ή ακόμα και αθλητών να ανεβαίνουν στα κοντέινερ-αποδυτήρια και στη καντίνα του γηπέδου και να πετάνε καρέκλα πλαστική μέρα μεσημέρι!
Πως γίνεται σε κάθε αγώνα νίκης ή ήττας οι αθλητές μας να ανεβαίνουν στα κρεβάτια του μασάζ με τα καρφιά και να βγάζουν φωτογραφίες!
 Πως γίνεται ένα γήπεδο να μην έχει λουκέτο στους διακόπτες που ανάβουν τους προβολείς και ποιος είναι υπεύθυνος να τους ανάβει και να τους σβήνει που καίνε όλη τη νύχτα; Αυτό δεν είναι γήπεδο για να γυμναστούμε είναι τόπος εκτόνωσης να πάμε και να ‘χαλάσουμε’ 10 πράγματα και να φύγουμε ευχαριστημένοι!
Έχετε ξαναδεί καντίνα μέσα σε γήπεδο σχεδόν μέσα στον αγωνιστικό χώρο;
Ό, τι ΕΣΠΑ και  να πάρουμε ό, τι άλλο και  να φτιάξουμε μέσα στο ‘στοιχειωμένο’ και αρρωστημένο γήπεδο και τα 800 χιλιάρικα να δώσουν θα είναι μάταιο να φτιαχτεί κάτι στο υπάρχον γήπεδο αν δεν αποκτήσουμε ΠΑΙΔΕΙΑ  και ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ !
 Είμαι κάθετος τελείως να γίνει τσιμεντένια κερκίδα! Θα είναι άχρηστη τελείως όπως το παράδειγμα που βλέπω κερκίδες τσιμεντένιες σε άλλα γήπεδα και ρημάζουν χωρίς νόημα και πέφτουν οι τοίχοι  από την έλλειψη συντήρησης και από την αμέλεια όλων!
Δεν θέλω να ακούω θα θα θα θα θα θα! Για να γίνει κάτι πρέπει να ‘βάλουμε μυαλό όλοι’! Θέλουμε καινούριο; Θέλουμε συντήρηση  στο υπάρχον; Πρέπει να μάθουμε να το σεβόμαστε και να το αγαπάμε!
Κύριοι υποψήφιοι δήμαρχοι και νυν δήμαρχε μάλλον δεν βρισκόσασταν στο γήπεδο για τους ίδιους λόγους που ήμασταν οι απλοί πολίτες: δεν είμαστε μόνο για φωτογραφίες χωρίς νόημα, δεν θέλουμε εφέ χωρίς πράξεις.
Το θέμα ήταν αθλητικές εγκαταστάσεις στον δήμο μας;  Έχετε πάει σε άλλες πόλεις εκτός Ραφήνας;  Μάλλον ναι. Έχετε δει άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις που να ντρέπεστε να μπείτε μέσα και να έχουν σε ένα κλειστό γυμναστήριο 20 αθλήματα που στεγάζονται και αλληλο-υπάρχουν με σεβασμό και με πειθαρχία!
Εδώ τι έχουμε πείτε μου, τι έχουμε;  Στίβο, άρση βαρών, πυγμαχία; Τίποτα δεν έχουμε και τα ήδη υπάρχοντα αθλήματα είναι διάσπαρτα το ένα είναι εκεί και το άλλο εδώ και μπράβο βέβαια που έχουμε και κάτι για ασχοληθούν έστω και με αυτά τα παιδιά της περιοχής μας!
Τι να ακούσω, τι να μας πουν εδώ το κλειστό του Λαυρίου στεγάζει πάνω από 30 αθλήματα που οι παραχωρήσεις είναι αορίστου χρόνου-  εννοείτε ποτέ δεν θα φύγουν από το γήπεδο!
Έχουμε 65 στρέμματα ναι δεν είναι καθόλου εύκολο, ναι δεν γίνεται από τη μια στιγμή στην άλλη να γίνει γήπεδο. Αλλά τρέξτε το! Έπρεπε ήδη να ήταν μέσα εργάτες και να σκάβανε! Μάλλον ούτε αυτό θέλετε! Δεν θέλετε να το φτιάξετε,  δώστε το σε ιδιώτη, σε εφοπλιστή να αξιοποιηθεί!
 Και θα και θα και θα θα το δούμε, θα γίνει! Μας κοροϊδεύετε, πάμε με την όπισθεν,  είμαστε στον πάτο και γελάμε! Και εσείς πολιτικοί μας, υποτιμάτε τη νοημοσύνη μας. Ως απλός πολίτης της περιοχής η πρόταση μου είναι από τα 800 χιλιάρικα-  που αν δοθούν κάποια στιγμή -  φτιάξτε ένα κλειστό γήπεδο μεγάλο να στεγαστούν όλα σχεδόν τα αθλήματα της περιοχής μας, να είναι όλα σε ένα, όμορφα και περιποιημένα και να φτιαχτεί ο τάπητας του ποδόσφαιρου  καινούργιος, χωρίς να έχουν προβλήματα οι ακαδημίες και τα παιδιά του ποδοσφαίρου!
Τέλος καλώ όλα τα σωματεία να κάνουμε μια συνάντηση και να διεκδικήσουμε έστω και τα αυτονόητα αφού στην τελική δίνουμε την ψυχή και  την καρδία μας στο Δήμο Ραφήνας Πικερμίου!







Σχόλια