Έκθεση μαθητικών δημιουργιών πληροφορικής στο Κόκκινο Σπίτι στη Χαλκίδα

ι μαθητές του τομέα Πληροφορικής του 1ου ΕΠΑΛ Χαλκίδας παρουσιάζουν τα ψηφιακά έργα που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς στα πλαίσια των μαθημάτων Πληροφορικής, από την Τρίτη 29 Απριλίου έως και την Κυριακή 4 Μαΐου, στο Κόκκινο Σπίτι στη Χαλκίδα.

Έκθεση μαθητικών δημιουργιών πληροφορικής στο Κόκκινο Σπίτι στη Χαλκίδα


Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη των δεξιοτήτων και της δημιουργικότητας που αναπτύσσονται μέσα από τις μαθητικές δραστηριότητες. Οι μαθητές εγκαταλείπουν τον ρόλο του παθητικού χρήστη του διαδικτύου, των κινητών τηλεφώνων και των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και αναπτύσσουν τα δικά τους sites, παιχνίδια και εφαρμογές για "έξυπνα" κινητά (Smartphones).

Μερικά από τα έργα των μαθητών που θα παρουσιαστούν: α) Εφαρμογές για κινητά: Τουριστικός Οδηγός Χαλκίδας και Εύβοιας - Παρουσίαση της ομάδας Μπάσκετ Ίκαρος Χαλκίδας - Εφαρμογές ενημέρωσης για τον έλεγχο του αλκοολισμού και του καπνίσματος κ.α. β) Ηλεκτρονικά παιχνίδια: Ποδοσφαιράκι - Ράλι - Pacman κ.α. γ) Web Sites Επιχειρήσεων: Ξενοδοχείο, e-shop κ.α.

Παράλληλα, σε συνεργασία με το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ) Δ/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

29.04-04.05: Έκθεση Υπολογιστών με θέμα "Η Ιστορική Εξέλιξη των υπολογιστών".
29 Απριλίου στις 18:00

Ομιλία για γονείς: "Ασφάλεια στο Διαδίκτυο" από το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Δ/θμιας Εκπ. Ν. Ευβοίας.
30 Απριλίου στις 18:00

Ομιλία-Προβολή: "Η Πληροφορική του Χθές και του Σήμερα" από τον κ. Αριστείδη Αράπογλου Υπεύθυνο ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Ευβοίας, ερευνητή-συγγραφέα Βιβλίων Πληροφορικής.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της Εστίας Γνώσης Χαλκίδας και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας, στα πλαίσια της Εβδομάδας Μαθητικής Δημιουργίας, 29 Απριλίου-7 Μαΐου.

Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 09:00-14:00 & 18:00-21:00

- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=30336#sthash.3a69C8Vv.dpuf

Σχόλια