Δελτίο Τύπου για την έναρξη της καλοκαιρινής εκστρατείας 2014-Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών

«Ό, τι σκέφτεσαι, σκέψου το αντίθετο»

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών καλεί τους μικρούς της φίλους, να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή στις δράσεις της καλοκαιρινής εκστρατείας του 2014!

 Η βιβλιοθήκη συμμετέχει για πρώτη φορά στο Δίκτυο Δημόσιων και Δημοτικών βιβλιοθηκών του προγράμματος δημιουργικότητας, φιλαναγνωσίας και καινοτομίας του Future Library! Το πρόγραμμα αυτό έχει ως στόχο τη γενικότερη αναβάθμιση των βιβλιοθηκών και την καλλιέργεια της αγάπης για το βιβλίο στις μικρές ηλικίες μέσα από ευχάριστες και πρωτότυπες δράσεις που πραγματοποιούνται στο χώρο της βιβλιοθήκης και υλοποιείται με την αποκλειστική χρηματοδότηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».
Πρόκειται για είκοσι (20) δράσεις που θα ξεκινήσουν  την Τρίτη 17 Ιουνίου και θα ολοκληρωθούν στις 22 Αυγούστου 2014, και θα απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4-12 ετών.
Η συμμετοχή των παιδιών γίνεται κατόπιν προεγγραφής τους σε συγκεκριμένα προγράμματα, στον χώρο της Βιβλιοθήκης. Τονίζεται ότι η συμμετοχή είναι δωρεάν για όλους μέχρι να συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός παιδιών, ο οποίος καθορίζεται ανάλογα με τη μορφή της δράσης.
Η «μέρα της γνώσης και της αμάθειας», «Η μέρα του άγριου και του ήμερου», «Η μέρα του όμορφου και του άσχημου» καθώς και πολλές άλλες θα ενθαρρύνουν αποτελεσματικά την επαφή των παιδιών με τη βιβλιοθήκη και θα κινήσουν το ενδιαφέρον τους τόσο για τα βιβλία όσο και για την ανάγνωση.
Καλούμε τους μικρούς μας φίλους να βιαστούν να δηλώσουν έγκαιρα συμμετοχή.
Τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κόσμο των αντιθέσεων μέσα από πειράματα, παιχνίδια, αναγνώσεις βιβλίων, μουσική, χάρτες, κουτιά γνώσεων και πολλές άλλες εκδηλώσεις. Επίσης, θα σας περιμένουν καινούργια παιδικά βιβλία έτοιμα για εξερεύνηση και πρώτη φορά θα έχουμε το δικό μας βαλιτσάκι για τα πειράματα μας και ένα βαλιτσάκι γεμάτο μουσικά όργανα!
Η δήλωση συμμετοχής θα πραγματοποιείται στον χώρο της βιβλιοθήκης ή μέσω τηλεφώνου (τηλ. επικοινωνίας 2228071630) και μέχρι τη συμπλήρωση του απαραίτητου αριθμού ατόμων για κάθε δράση και κατά το ωράριο λειτουργίας της βιβλιοθήκης (καθημερινά, 7:00-15:00). Για την δήλωση δεν απαιτείται κανένα δικαιολογητικό, παρά μόνο η καλή διάθεση των παιδιών

Σχόλια