Νέος δήμαρχος Χαλκίδας ο Χρήστος Παγώνης

Νέος δήμαρχος Χαλκίδας εκλέχθηκε ο Χρήστος Παγώνης στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών την Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Χρήστος Παγώνης
Ο Χρήστος Παγώνης προσήλθε στο κέντρο τύπου του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας, όπου και έκανε δηλώσεις προς τα μέσα ενημέρωσης.


Στη σύντομη ομιλία του ευχαρίστησε τον κόσμο της Χαλκίδας για τη στήριξη του, καθώς και τους συνεργάτες του για όλη την προσπάθεια που έκαναν όλο αυτό τον καιρό. Τέλος, δήλωσε ότι νικητής σε αυτή τη δύσκολη μάχη αναδείχθηκε ο λαός της Χαλκίδας, ενώ δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα στον κάθε δημότη, όποτε τον χρειαστεί.

Η δήλωση του είναι η ακόλουθη:

«Η νίκη αυτή ανήκει σε όλους τους Χαλκιδέους, τις Χαλκιδέες, σε όλους τους πολίτες του δήμου. Δεν ανήκει ούτε σε κανένα κόμμα ούτε σε καμία παράταξη. Για αυτή τη νίκη σήμερα δεν χαίρεται ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε το ΠΑΣΟΚ, ούτε κανένα άλλο κόμμα Αυτή η νίκη είναι η νίκη των πολιτών του δήμου. Αυτές οι εκλογές σήμερα τελείωσαν και μαζί τους οι όποιες άλλες αντιπαραθέσεις. Νομίζω διεξήχθη ένας καλός αγώνας, μία ανατροπή έγινε και αν θέλετε να το θέσω συμβολικά νομίζω κέρδισε ο κόσμος της εργασίας, των ιδεών, ο κόσμος που θέλει μία διαφορετική αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλους τους υποψήφιους του συνδυασμού, οι οποίοι με ανιδιοτέλεια έδωσαν μία μάχη που από την αρχή είχε κριθεί και αρκετοί θεωρούσαν ότι ήταν χαμένη. Όμως αν υπήρξε ένα μελανό σημείο σε αυτή την ιστορία και με πείραξε ιδιαίτερα και θέλω να το τονίσω απόψε, σε αυτή την ώρα της χαράς, είναι ότι κανείς δεν σκέφτηκε λογικά και σε κάποιες αξιολογήσεις όσον αφορά τις αντιπαραθέσεις και προσπάθησαν να μας εμπλέξουν με Χρυσές Αυγές και ότι άλλο είναι πολιτικά απαράδεκτο. Δεν είχαμε σχέση με τίποτα από όλα αυτά και στράφηκαν εναντίον όσων τα γέννησαν και τα καλλιέργησαν και έτσι σήμερα μπορούμε να τους βλέπουμε όλους στα μάτια και να πούμε ότι μία ξεχωριστή σελίδα ανοίγει για τον τόπο μας, μία διαφορετική σελίδα την οποία θα γράψουμε όλοι μαζί.

Σήμερα ευχαριστώ τους ψηφοφόρους και τα στελέχη των 3 παρατάξεων που με την πρώτη Κυριακή αποκλείστηκαν από τον πρώτο γύρο και από τα αποτελέσματα φαίνεται ότι μας εμπιστεύτηκαν τα επόμενα 5 χρόνια να διαχειριστούμε με σοβαρότητα, εντιμότητα και υπευθυνότητα τις τύχες του δήμου. Ζητώ από όλους αφού ξεκουραστούν για λίγες μέρες να συναντηθούμε ξανά, να σηκώσουμε τα μανίκια, να σχεδιάσουμε τι πρέπει να κάνουμε και κυρίως να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας που αντιμετωπίζει ο τόπος μας σε συνδυασμό με την ενίσχυση των κοινωνικών δομών. Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας και αν κάτι μετριάζει σήμερα τη χαρά μας είναι ο τεράστιος όγκος των προβλημάτων που έχει ο δήμος. Έχουμε όμως τη δύναμη, τη θέληση και την επιμονή να τα αντιμετωπίσουμε.

Σας ευχαριστώ όλους για αυτή την προσπάθεια που κάνατε, τους συνεργάτες μου, την οικογένεια μου και όλοι εκείνοι που στελέχωναν το ψηφοδέλτιο μου, είτε εκλέχτηκαν είτε δεν εκλέχτηκαν, θα μπορούν να βάλουν την προσωπική τους σφραγίδα στο μέλλον του δήμου μας».

- See more at: http://www.eviaportal.gr/content.asp?ID=31145#sthash.VHU2WjMO.dpuf

Σχόλια