Διευθυντής νοσοκομείου στη Σκύρο χωρίς πτυχίο Ιατρικής

Μία υπόθεση, που έχει φέρει πρώτη στο φως της δημοσιότητας η εφημερίδα "Γνώμη" έγινε πανελλήνιο θέμα στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης αυτές τις μέρες. Αφορά στον Ιωάννη Καστάνη, ο οποίος ήταν διευθυντής Γενικής Ιατρικής του Πολυδύναμου Περιφερειακού Ιατρείου Σκύρου χωρίς να διαθέτει πτυχίο ιατρικής!




Ναι, καλά διαβάσατε, ο "γιατρός" δεν είχε πτυχίο και μετά την αποκάλυψη της απάτης έγινε έρευνα και πρόσφατα, στις 15 Μαΐου, ανακλήθηκε ο διορισμός του με εντολή της γενικής γραμματέως του υπουργείου Υγείας.

Φυσικά όταν διορίστηκε ο Καστάνης είχε καταθέσει στο υπουργείο Υγείας τίτλους σπουδών από το  πανεπιστήμιο της Ρώμης La Sapienza, αλλά ήταν πλαστοί. Η απάτη ξεκινά ουσιαστικά από το 1993, όταν ο Γιάννης Καστάνης αποκτά από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας του νομού Αργολίδας την άδεια άσκησης τους επαγγέλματος.

Πριν το διορισμό του στη Σκύρο, πάλι με τα ίδια πλαστά πιστοποιητικά, κάνει την ειδίκευσή του στο νοσοκομείο Άγιος Ανδρέας της Πάτρας. Στα 13 χρόνια που μεσολάβησαν ως διευθυντής Γενικής Ιατρικής, η παρουσία του μόνο διακριτική δεν ήταν.
Κυκλοφορούσε με Ferrari, ενώ διέθετε και ιδιωτικό αεροπλάνο.

Η περίεργη αυτή υπόθεση άρχισε να ερευνάται μετά από καταγγελία πολίτη στο υπουργείο Υγείας. Το πόρισμα του Σώματος Επιθεωρητών Υγείας ήταν καταπέλτης. Με τον έλεγχο που έγινε, διαπιστώθηκε ότι δεν υπήρχε γιατρός με πτυχίο σε αυτό το όνομα στο πανεπιστήμιο της Ρώμης, όπως δεν υπήρχε και στον τίτλο ειδικότητας.

Εκτός του ότι όλα τα πιστοποιητικά του ήταν πλαστά, κυκλοφορούσε με τρία ΑΦΜ και τρεις αστυνομικές ταυτότητες.  Επιπλέον, όπως έλεγε το πόρισμα, ο φάκελος στο υπουργείο Υγείας για την επιλογή του ως Διευθυντής στο Κέντρο Υγείας της Σκύρου είχε εξαφανισθεί.

Ο υποτιθέμενος γιατρός εξαφανίστηκε από την Σκύρο τον Ιούλιο του 2013 και δεν εμφανίστηκε ποτέ ξανά στη θέση του, ενώ χάθηκαν τα ίχνη του. Λέγεται ότι πολλοί πολίτες στη Σκύρο, που τον είχαν δανείσει, "κλαίνε' τα λεφτά τους.
egnomi

Σχόλια