Ανατροπή. Νίκη Ψαθά. Συνάντηση με Μπαζώτη

Από messapianews
Μια σημαντική βραδιά έζησαν χθες οι πολίτες των Ψαχνών και ολόκληρου του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και ιδιαίτερα αυτοί οι οποίοι βρέθηκαν τόσο στα εκλογικά γραφεία των υποψηφίων όσο και στα πέριξ καταστήματα της πόλης. Ο Γιώργος Ψαθάς έκανε την ανατροπή και είναι ο νέος Δήμαρχος Διρφύων-Μεσσαπίων.

Αν και 9 μονάδες πίσω από τον αντίπαλό του Γιάννη Μπουροδήμο την πρώτη Κυριακή των εκλογών, ανέτρεψε προγνωστικά και δεδομένα παίρνοντας διαφορά περίπου δέκα μονάδων από τον αντίπαλό του. Αυτός όμως ο οποίος έγραψε πραγματικά ιστορία και στην ουσία είναι ο ρυθμιστής αυτών των εκλογών είναι ο Αντώνης Μπαζώτης και οι συνεργάτες του, οι οποίοι στην κυριολεξία ήταν αυτοί οι οποίοι έδωσαν ευρύτητα στη νίκη του Γιώργου Ψαθά.
Μετά το ραντεβού της περασμένης Τρίτης και την συνάντηση των δύο ανδρών με τα επιτελεία τους, και την απλόχερη στήριξη που έδωσε ο Αντώνης Μπαζώτης στον Γιώργο Ψαθά, κατόπιν προγραμματικής συμφωνίας σε ότι αφορά έργα αλλά και υποθέσεις οι οποίες πρέπει να προωθηθούν από το νέο Δήμαρχο και τη Δημοτική πλειοψηφία, κόπηκε κάθε προσπάθεια την οποία έκανε ο Γιάννης Μπουροδήμος, ώστε να επανεκλεγεί Δήμαρχος.
Μέρα με την μέρα το κλίμα άλλαζε υπέρ του Ψαθά, καθώς τα δύο επιτελεία και τα στελέχη τους συνεργάστηκαν διακριτικά αλλά και ουσιαστικά. Ειδικότερα στα Ψαχνά, έδρα του Δήμου, επιδιώχθηκε να στηριχτεί ο συνδυασμό Ψαθά από το 100% των ψηφοφόρων Μπαζώτη.
Ήδη από το πρωί της Κυριακής, εχθές, και την έναρξη της ψηφοφορίας, τα μηνύματα που έφθαναν στα δύο επιτελεία ήταν ότι ο Γιώργος Ψαθάς θα πετύχει μία άνετη νίκη. Γεγονός το οποίο αποδείχθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας και με την ροή των αποτελεσμάτων των οποίων έφθαναν.
Έτσι αργά χθες το βράδυ ο Γιώργος Ψαθάς εξελέγη Δήμαρχος του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων και το πανηγύρισε δεόντως μαζί με τους συνεργάτες του αλλά και τους ψηφοφόρους του.
Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες του Δήμου Διρφύων-Μεσσαπίων, έκανε εκτενή αναφορά στον Αντώνη Μπαζώτη και τους συνεργάτες του, τους οποίους ευχαρίστησε δίνοντας το στίγμα μίας αλλαγής η οποία έρχεται πλέον στα Δημοτικά πράγματα.
Μία αλλαγή που ακούει στο όνομα συνεργασία, καθώς η τακτική του "ενός ανδρός αρχή" που ακολουθούσε ως τώρα ο πρώην Δήμαρχος Γιάννης Μπουροδήμος, ήταν αυτή η οποία γέμισε με προβλήματα το Δήμο και τελικά έφερε την ήττα σε αυτόν και τον συνδυασμό του.
Ο Γιώργος Ψαθάς κατόπιν περπάτησε στο κέντρο των Ψαχνών, μαζί με τους συνεργάτες του, όπου δεχόταν τα συγχαρητήρια του κόσμου και των πολιτών οι οποίοι δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους.
Κορυφαία στιγμή ήταν η συνάντησή του με τον πρώην Δήμαρχο Μεσσαπίων Αντώνη Μπαζώτη, ο οποίος μαζί με συνεργάτες του παρακολουθούσε σε καφετέρια της περιοχής τη ροή των αποτελεσμάτων και ενημερωνόταν συνεχώς για αυτά. Η συνάντηση των δύο ανδρών έγινε μέσα σε κλίμα συγκίνησης για όλους και χειροκροτήματα και από τις δύο πλευρές. Δίνοντας ίσως το στίγμα μιας νέας εποχής στον Δήμο μας.
Ο κος Μπαζώτης ευχήθηκε στον Γιώργο Ψαθά το περίφημο "σιδερένιος" και χρήσιμος για τον τόπο, ενώ ο Γιώργος Ψαθάς τον ευχαρίστησε για την στήριξη που του προσέφερε, ενώ ζήτησε από τον ίδιο και τους συνεργάτες του να σταθούν στο πλευρό του και μαζί να δουλέψουν για το καλό του Δήμου και των πολιτών.
Κατόπιν ο κος Ψαθάς συνέχισε να περπατά με τους συνεργάτες του στην πόλη των Ψαχνών και στο τέλος έφαγε σε ψητοπωλείο της πόλης.
έτσι έκλεισε μαι βραδιά νίκης για τον ίδιο αλλά και πλήρους ανατροπής για τα τοπικά πολιτικά δρώμενα. Μια βραδιά που θα γραφεί στην τοπική ιστορία, καθώς επετεύχθη η πλήρη ανατροπή σε ότι αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών της προηγούμενης Κυριακής.
Τέλος αυτό το οποίο θα μείνει σε όλους τους πολίτες του Δήμου είναι η στάση υπευθυνότητας η οποία τηρήθηκε από τον συνδυασμό του Αντώνη Μπαζώτη και τον ίδιο αλλά πολύ περισσότερο από τους πολίτες που ψήφισαν τον συνδυασμό αυτό, απέναντι στα ζητούμενα που υπήρξαν όλο αυτό το διάστημα της προεκλογικής περιόδου για τον Δήμο μας.

Σχόλια