Έφυγε από τη ζωή ο εκπρόσωπος του παγκόσμιου οργανισμού για τ δικαιώματα των ζώων Αθανάσιος Βέλτσος

Με μεγάλη μας λύπη μάθαμε για τον θάνατο του Αθανάσιου Βέλτσου, Κτηνίατρου, Προέδρου της Φιλοζωικής Εταιρίας, Eκπρόσωπου του Παγκόσμιου Οργανισμού για τα Δικαιώματα των Ζώων καθώς και στενό συνεργάτη της Eleanor Close, ιδρύτριας του GAWF/Animal Action από το 1959.
Η Eleanor Close και ο Αθανάσιος Βέλτσος συναντήθηκαν στην Αθήνα στα μέσα της δεκαετίας του '60 όταν η φιλοζωία ήταν μια σχεδόν ανύπαρκτη έννοια και κατάφεραν με τρομακτικές δυσκολίες στην τόσο δύσκολη εκείνη εποχή να εισάγουν συμπεριφορές και τακτικές που βελτίωναν δραματικά την ποιότητα της ζωής συγκεκριμένων ομάδων ζώων που υπέφεραν σε αφάνταστο βαθμό. Εισήγαγαν τη μέθοδο της ευθανασίας με ένεση στα σκυλιά όπου είχαν πειραματιστεί σε Αθηναϊκά νοσοκομεία ( μέχρι τότε αφήνονταν σε προαύλιους χώρους να πεθάνουν), προμήθευσαν πολλά σφαγεία με αξιόπιστα μηχανήματα αναισθησίας και πάλεψαν με τις αρχές για να σταματήσει το φρικτό εμπόριο των ιπποειδών για σφαγή στην Ιταλία. Όλα αυτά, το GAWF τα επιτελούσε παράλληλα με το πολύτιμο έργο υποστήριξης των μια χούφτα φιλόζωων της εποχής, κυρίως στην Αττική και σε νησιά,ένα έργο που έχει διευρυνθεί και συνεχίζεται και σήμερα με τα προγράμματα στειρώσεων και με την ομάδα φροντίδας Ιπποειδών. Είμαστε ευγνώμονες για την συνεργασία με τον Αθανάσιο Βέλτσο, διότι μαζί κάναμε πολύ μεγάλη διαφορά σε ομάδες ζώων που υπέστησαν εξαιρετικά μεγάλη κακοποίηση. Στο καλό αγαπητέ Αθανάσιε. (φωτό 1, αριστερά ο Αθανάσιος Βέλτσος με την Eleanor Close).
https://www.facebook.com/pages/%CE%A6%CE%B9%CE%BB%CE%BF%CE%B6%CF%89%CE%B9%CE%BA%CE%BF-%CE%A3%CF%89%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BF-%CE%92-%CE%95%CF%85%CE%B2%CE%BF%CE%B9%CE%B1%CF%82-%CE%B7%CF%81%CE%B1-Animal-welfare-of-north-Evia-hera/181208112085338

Σχόλια