Πρόσκρουση του "Πρωτέα" στην προβλήτα του λιμανιού της Σκοπέλου

Στην προβλήτα του λιμανιού Γλώσσα της Σκοπέλου, κατά τη διαδικασία πρόσδεσής του, προσέκρουσε το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Πρωτέας» της ναυτιλιακής εταιρείας «ANES Ferries, το οποίο εκτελούσε προγραμματισμένο δρομολόγιο από Βόλο – Σκιάθο με τελικό προορισμό το Μαντούδι.

Αποτέλεσμα της πρόσκρουσης ήταν η δημιουργία ενός εσωκοιλώματος διαμέτρου περίπου 20 cm στο αριστερό τμήμα της πρύμνης και σε ύψος περίπου δύο μέτρα πάνω από την ίσαλο γραμμή, χωρίς όμως να σημειωθεί εισροή υδάτων ή θαλάσσια ρύπανση και ευτυχώς χωρίς να τραυματιστεί κανείς από τους 63 επιβάτες και το πλήρωμα.



Οι επιβάτες, τα 14 Ι.Χ., το ένα φορτηγό και τα δύο δίκυκλα αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ οι 22 επιβάτες και τα εννέα Ι.Χ. που περίμεναν να επιβιβαστούν προωθήθηκαν στους προορισμούς τους με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας. Από τον Λιμενικό Σταθμό Γλώσσας απαγορεύτηκε ο απόπλους του πλοίου μέχρι να διαπιστωθεί ότι αποκαταστάθηκε η βλάβη του από επιθεωρητή Τοπικού Κλιμακίου Επιθεώρησης Πλοίων και να προσκομιστεί σχετική βεβαίωση διατήρησης κλάσης από τον Νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.
http://www.efsyn.gr/?p=210884

Σχόλια