Οι λαθρομετανάστες στο Κλειστό Γυμναστήριο Καρύστου.


Στην παραλία Ποτάμι άφησαν οι δουλέμποροι 63 Αφγανούς, 9 Σύριους, ανάμεσα τους, 12 παιδιά, από μηνών μέχρι λίγων χρόνων,μετά από ατέλειωτη ταλαιπωρία πολλών ημερών.


Μεταφέρθηκαν στο Κλειστό Γυμναστήριο Καρύστου, όπου βρήκαν προσωρινό κατάλυμα μέχρι να αρχίσουν να ψάχνουν τον ήλιο που η μοίρα τους στέρησε.


Μια νεαρή γυναίκα νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο.

Στην Κάρυστο έφτασαν αμέσως μέλη της Ασφάλειας από την Χαλκίδα , οι οποίοι τους καταγράφουν και παίρνουν τα στοιχεία τους σε συνεργασία με την Αστυνομία Καρύστου.
Επίσης μέλη της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες, έφτασαν φέρνοντας μαζί τους, τους ανάλογους υπνόσακους και είδη προσωπικής φροντίδας.

Ο Δήμος προσέφερε τροφή, νερό, ενώ από αύριο θα αναλάβουν την σίτιση οι υπηρεσίες.

Ο κ.Δρόσος είναι εκεί συνέχεια και φροντίζει και τους άτυχους ανθρώπους, όπως και το να μη γίνει ούτε γρατσουνιά στο κλειστό.





Για όσους ανησυχούν να τους ενημερώσω ότι τα παπούτσια τους είναι απ' έξω, (όπως βλέπετε στην φωτογραφία), οι άνθρωποι είναι πολύ προσεκτικοί και συνεργάσιμοι, ενώ είναι ολοφάνερο ότι πρόκειται για πολίτες μιας χώρας όπου είχαν τα πάντα, και ο πόλεμος τους έκανε λαθρομετανάστες ,χωρίς πατρίδα. Ανθρώπους που δεν έχουν τίποτα.

Ας προσευχηθούμε για αυτά τα παιδιά, για αυτούς τους νεαρούς ανθρώπους, η ζωή να είναι πιο καλή μαζί τους από δω και μπρος..

Σχόλια