Μπουροδήμος: Παράταση της έρευνας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου για το εξασθενές χρώμιο.

Από messapianews

Από τον Δεκέμβριο του 2011 εγκρίθηκε ι η σύναψη σύμβασης με το  με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την εκπόνηση του ερευνητικού έργου με τίτλο ΄΄Υδρογεωχημική Αυτοψία σταθερών ισότοπων εξασθενούς χρωμίου, με σκοπό τη διερεύνηση τόσο της γηγενούς όσο και της ανθρωπογενούς προέλευσής του,  στο Δήμο Διρφύων - Μεσσαπίων.

Η συγκεκριμένη μελέτη βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωσή της και ο αρμόδιος καθηγητής, εκπονεί την συγκεκριμένη, ζήτησε μικρή παράταση της ώστε να κοιτάξει σε πανεπιστήμιο της Αμερικής και κάποια ακόμη δείγματα ώστε να υπάρξει μία. ολοκληρωμένη μελέτη.
Η συγκεκριμένη παράταση έγινε δεκτή απ' όλο το Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ από την πλευρά του Δημοτικού Συμβούλου Νίκου Χασάνδρα, ο οποίος ως πρόεδρος του Συλλόγου "Γαία" ήταν ο πρώτος που ανέδειξε το πρόβλημα με το εξασθενές χρώμιο, αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να δούμε με προσοχή την συγκεκριμένη μελέτη, και ελπίζει να μην είναι παρόμοια με εκείνη που έκανε ο ίδιος καθηγητής για την Νομαρχία Ευβοίας και η οποία μιλούσε για εξασθενές χρώμιο και στα βολβοειδή αγροτικά προϊόντα, μία έρευνα η οποία τότε απορρίφθηκε διότι ήταν ελλιπής και περισσότερο έμοιαζε με μία έκθεση ιδεών.
Ακόμη ρώτησε ο κος Χασάνδρας εάν έχει τελειώσει και η άλλη μελέτη που έγινε από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και από την Μαρία Οικονόμου. Από την μεριά του ο Δήμαρχος ανέφερε ότι τελείωσε πριν από λίγες ημέρες και ο κος Χασάνδρας ζήτησε αν γίνεται να του δοθεί για να την μελετήσει και βέβαια να υπάρξει παρουσίασή της, μέσω της οποίας θα ενημερωθούν και οι πολίτες και θα μπορέσουν να εξαχθούν σημαντικά συμπεράσματα.
Η κα Οικονόμου κατά το παρελθόν και ειδικότερα το 1998 είχε κάνει έρευνα και πάλι για το εξασθενές χρώμιο όπου έλεγε ότι προερχόταν από κάποιο πέτρωμα. Βέβαια επειδή έχουμε παρακολουθήσει από κοντά το θέμα, θα πρέπει να πούμε ότι τέτοια πετρώματα δεν υπάρχουν στην Ελλάδα και ότι οφείλεται σε ανθρώπινη παρέμβαση. Έτσι θα πρέπει να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθεί δικαιοσύνη. 

Σχόλια