Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την διάλυση του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου

Με μήνυση κατά παντός υπευθύνου, για την διάλυση του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, απειλεί ο Δήμαρχος Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας Ανέστης Ψαρρός σε επιστολή που έστειλε στο Υπουργείο Υγείας, όπου -μεταξύ άλλων-αναφέρει:



" Είναι η πολλοστή φορά που διαμαρτύρομαι για τα προβλήματα του Κέντρου Υγείας Μαντουδίου, χωρίς καμία ανταπόκριση. Πλέον η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου. Το Κέντρο Υγείας Μαντουδίου έχει διαλυθεί.

Υπηρετούν μόνο δύο Ιατροί Γενικής Ιατρικής, αντί των επτά που προβλέπονται και έξι  Αγροτικοί Ιατροί αντί των δώδεκα. Όλες οι άλλες ειδικότητες (καρδιολόγος, ορθοπεδικός, μικροβιολόγος, κλπ) είναι ανύπαρκτες.

Η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο προκλητική, πληροφορούμενοι ότι ένας Ιατρός Παθολόγος, ο Παιδίατρος και ένας Αγροτικός Ιατρός που θα έπρεπε να υπηρετούν στο Κ.Υ Μαντουδίου είναι αποσπασμένοι στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Η εικόνα της διάλυσης ολοκληρώνεται στις διακομιδές των ασθενών που δεν γίνονται, αφού το Κ.Υ. είναι ουσιαστικά και χωρίς ασθενοφόρο . Από τους τέσσερις οδηγούς, μετέθεσαν τους δύο (ο ένας επέστρεψε, αλλά ενδεχομένως να ξαναμετατεθεί) με αποτέλεσμα το ασθενοφόρο να λειτουργεί μόνο στη νυχτερινή βάρδια."
egnomi

Σχόλια