Ανακοίνωση Επιτροπής περιοχής Αν. Στερεάς και Εύβοιας του ΚΚΕ για την αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ

Για την αναστολή λειτουργίας του ΤΕΙ Στερεάς

Χρόνια τώρα, οι Διοικήσεις των ΤΕΙ της περιοχής μας, συνένοχα προώθησαν όλες τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στο χώρο της εκπαίδευσης που οδήγησαν στην οφθαλμοφανή και συνεχή υποβάθμιση των ΤΕΙ.

Προώθησαν τις συγχωνεύσεις που διόγκωσαν τα προβλήματα συμπληρώνοντας την πολιτική της υποβάθμισης.
Αποδέχτηκαν την αξιολόγηση, την υποβάθμιση των πτυχίων των σπουδαστών και την καθήλωση των σπουδαστικών προγραμμάτων, που μετέτρεψαν την εκπαίδευση σε κατάρτιση...
Σιώπησαν μπροστά στη χρόνια υποχρηματοδότηση που περιόριζε σημαντικά τη λειτουργία των εκπ/κών ιδρυμάτων. Όπως σιώπησαν στο κούρεμα των αποθεματικών τους.

Αξιοποίησαν το υπάρχον νομικό πλαίσιο λειτουργίας των ΤΕΙ για να ασκήσουν τακτικές και πολιτικές κομμένες και ραμμένες στα μέτρα τους.
Οι ίδιοι που άφησαν πολύ καιρό απλήρωτους τους έκτακτους καθηγητές και διαχειρίστηκαν μέχρι σήμερα τα προβλήματα των ΤΕΙ, αποδεχόμενοι την αντιεκπαιδευτική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αποφάσισαν να κλείσουν το ΤΕΙ Στερεάς για μια βδομάδα.

Αντί να βγάλουν «προς τα έξω» το πρόβλημα της χρηματοδότησης και τα ζητήματα ανύπαρκτων ελέγχων στα όσα συνέβησαν στα ΤΕΙ, τα κλείνουν, για να χρησιμοποιήσουν μια ακόμα φορά την αγωνία των σπουδαστών, εκμεταλλευόμενοι τη διαδικασία των εξετάσεων.
Καταγγέλλουμε – καταδικάζουμε αυτή την τακτική. Όπως καταδικάζουμε και την τακτική του Υπουργείου Παιδείας που έχει την συνολική πολιτική ευθύνη. Χωρίς καθυστέρηση:
Να εξοφλήσει τα δεδουλευμένα των εκπ/κών. Να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, ώστε να αντιμετωπίσει δραστικά τα άμεσα, αλλά και τα χρόνια διοικητικά προβλήματα.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ θα κάνουν ότι μπορούν για να ευαισθητοποιήσουν τους σπουδαστές, τους γονείς τους, τους εργαζόμενους και τους εκπαιδευτικούς για να γίνει το αυτονόητο: Να αντιμετωπιστούν τα διοικητικά και τα χρηματοδοτικά ζητήματα του ΤΕΙ Στερεάς.
Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζουμε την αντίληψή μας για Ενιαία Αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Ανώτατη Εκπαίδευση –απαλλαγμένη από επιχειρηματικές παρεμβάσεις- ικανή να προσφέρει την καλύτερη δυνατή μόρφωση για τα παιδιά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων.

ΧΑΛΚΙΔΑ 23/6/2014


Σχόλια