Έκτη δράση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καθενών-"Τα αντίθετα δραπέτευσαν στο πάρκο"

Την  Τετάρτη 25 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καθενών η προγραμματισμένη εκδήλωση με θέμα: «Τα αντίθετα δραπέτευσαν στο πάρκο».

Αρχικά, αφηγηθήκαμε το παραμύθι της Birgitta Sif , «Όλιβερ» προκειμένου τα παιδιά να γνωρίσουν μια γλυκιά και συγκινητική ιστορία για τον ήρωα του βιβλίου, που ευτυχισμένος ζει στον δικό του κόσμο. Χωρίς να το ξέρει όμως, ετοιμάζεται να ζήσει την πιο όμορφη περιπέτεια της ζωής του.
Για να ζήσουν τα παιδιά την δική τους περιπέτεια, βγήκαμε στον κήπο της βιβλιοθήκης, και  ξεκινήσαμε την δράση με το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού. Τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και μέσα από μικρούς γρίφους που τους αύξησαν την παρατηρητικότητά και την σκέψη τους, κατάφεραν να ανακαλύψουν το θησαυρό. Το έπαθλο ήταν χυμοί για όλα τα παιδιά για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.
Το παιχνίδι συνεχίστηκε με τις δύο ομάδες να έχουν η μία τον ρόλο του ελέφαντα και η άλλη το ρόλο του μυρμηγκιού, καταγράφοντας η κάθε ομάδα πως αντιλαμβάνεται το φυσικό περιβάλλον και τις αντιθέσεις που περιβάλλουν την βιβλιοθήκη.
Τα παιδιά ζωγράφισαν τον ελέφαντα και το μυρμήγκι, δημιούργησαν ένα μονοπάτι και έφτιαξαν σταθμούς στον κήπο για να δηλώσουν την διαφορετικότητα.
Η δράση υλοποιήθηκε από την υπεύθυνη της βιβλιοθήκης Μαρία Αναστασίου






Σχόλια