Φασαρίες και κλοπές στο ΤΕΙ Χαλκίδας

Από messapianews
Όπως αναφέραμε και σε προηγούμενα ρεπορτάζ μας, συνεχίζουν την απεργία οι καθαρίστριες του ΤΕΙ Χαλκίδας, ζητώντας τα δεδουλευμένα τους, οι οποίες παραμένουν απλήρωτες για πάνω από δώδεκα μήνες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η κατάσταση στο ΤΕΙ να είναι εκτός ελέγχου σε ότι αφορά το σκουπίδι και να κινδυνεύει άμεσα η υγεία φοιτητών, καθηγητών, υπαλλήλων και όσων βρίσκονται και εργάζονται μέσα σε αυτό.

Για το λόγο αυτό σήμερα το πρωί από την υπηρεσία του ΤΕΙ Χαλκίδας ειδοποιήθηκε ο Δήμος Διρφύων-Μεσσαπίων και αυτός με την σειρά του έστειλε συνεργείο καθαριότητας ώστε να καθαρίσουν το Τεχνολογικό ίδρυμα. Όμως εμποδίστηκε από τις καθαρίστριες, οι οποίες ανέφεραν στους υπαλλήλους του Δήμου την κατάσταση την οποία επικρατεί. Έτσι οι υπάλληλοι έφυγαν δίχως να καθαρίσουν. Ακολούθησαν μικροεντάσεις όπου έλαβαν γρήγορα τέλος. Έτσι το Τεχνολογικό ίδρυμα, ότι μπόρεσε βέβαια, καθάρισε ο υπεύθυνος καθαριότητας του Τεχνολογικού Ιδρύματος. Το πρόβλημα όμως παραμένει και οι καθαρίστριες ζητούν να υπάρξει κάποια κίνηση ώστε να τους πληρωθούν τα δεδουλευμένα και οι ίδιες θα επιστρέψουν στις εργασίες τους.
Πέραν από το θέμα βέβαια των καθαριστριών, το ΤΕΙ, όπως πρώτο το messapianews ανέφερε την προηγούμενη εβδομάδα, παραμένει αφύλακτο, αφού και οι φύλακες παρέμεναν απλήρωτοι για πάνω από 1,5 χρόνο με αποτέλεσμα να έχουν φύγει. Έτσι ο καθένας μπορεί να μπει και να κλέψει το οτιδήποτε. Την προηγούμενη εβδομάδα προσπάθησαν να κλέψουν φωτοτυπικό μηχάνημα, ενώ σήμερα διαπιστώθηκε ότι είχαν κλέψει τα εξωτερικά κουτιά από air condition.
Οι αρμόδιοι θα πρέπει να βρουν άμεσα λύσεις πριν δούμε και χειρότερες εικόνες στο Τεχνολογικό Ίδρυμα. 

Σχόλια