Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας: "Ο Αναστασίου πετάει το μπαλάκι στο ΤΕΙ Χαλκίδας"

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ
Η συνέλευση που κάλεσε ο πρόεδρος του ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  κ. Αναστασίου τη Δευτέρα 23-6-2014, για να δώσει πολιτικό υπόβαθρο στην πρόταση Σταϊκούρα, αποδείχθηκε άκαρπη καθώς ήταν πολύ φορτισμένη, λόγω του ξαφνικού κλεισίματος του ΤΕΙ από την Διοίκηση, που έφερε αντικειμενικά σε αντιπαράθεση καθηγητές με σπουδαστές και γονείς.

Το αίτημα της Διοίκησης που υιοθετήθηκε αμέσως από το υπουργείο, ήταν ουσιαστικά η πρόταση της κυβέρνησης που θέλει να περάσει την υποχρηματοδότηση, για να δίνει τζάμπα χρήμα στους πλουτοκράτες, με το κούρεμα των αποθεματικών και την σκανδαλώδη στήριξη των επιχειρηματικών ομίλων με όλους τους τρόπους. Τζάπα χρήμα στους τραπεζίτες, προνόμια στους εφοπλιστές, επιδοτήσεις κ.λ.π.
Η κατάσταση στο ΤΕΙ είναι αποτέλεσμα σειράς αντιδραστικών νόμων με αποκορύφωμα το Σχέδιο Αθηνά το οποίο ήρθε με τις ευλογίες της κυβέρνησης και την άμεση αποδοχή του από το συμβούλιο του ΤΕΙ και  από τον χρυσαυγήτικο σύλλογο σπουδαστών που υπέγραψαν με χέρια και με πόδια το Σχέδιο Αθηνά.
Ο κ. Αναστασίου πετάει το μπαλάκι στο ΤΕΙ Χαλκίδας λέγοντας πως την ευθύνη την έχει το ΤΕΙ Χαλκίδας και πως το υπουργείο πρέπει να αναλάβει τα οικονομικά του ΤΕΙ Χαλκίδας.
Από την άλλη πλευρά ο <<ανεξάρτητος>> σύλλογος σπουδαστών ή  όπως αλλιώς θέλει να λέγεται έχοντας ξελασπώσει την κυβέρνηση και ειδικότερα το υπουργείο παιδείας ρίχνει ευθύνες μόνο στον πρόεδρο του ΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ καθώς όπως λένε δεν έκανε καλή διαχείριση του Ιδρύματος. Μάλιστα αυτά τα φασιστοειδή έριξαν ευθύνες ακόμα και στους σπουδαστές λέγοντας πως δεν συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις του ψευτοσυλλόγου τους. Ενώ είναι οι ίδιοι οι οποίοι τόσα χρόνια με τραμπούκικο τρόπο καταστέλλανε όποιον σήκωνε κεφάλι, όποιον τους χάλαγε τη σούπα.
Πάνω σε αυτά απαντάμε πως την ευθύνη την έχουν η κυβέρνηση και η Ε.Ε. με της πολιτικές της καθώς προσπαθούν να διαλύσουν την δημόσια και δωρεάν παιδεία παίρνοντας το δικαίωμα από τις λαϊκές οικογένειες και τα χαμηλά εργατικά στρώματα στην μόρφωση.
Καλούμε τους σπουδαστές να παλέψουν συλλογικά και οργανωμένα για σπουδές που θα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από το κράτος. Η κυβέρνηση να εξασφαλίσει την επαρκή χρηματοδότηση του ΤΕΙ, άμεσα να εξασφαλίσει τα δεδουλευμένα που οφείλονται στους έκτακτους εκπαιδευτικούς και να προχωρήσει η προκήρυξη θέσεων μόνιμων εκπαιδευτικών, απαραίτητων για τη λειτουργία του ΤΕΙ. Επίσης να συνεχιστή απρόσκοπτα η διεξαγωγή της εξεταστικής.

Σύλλογος Σπουδαστών ΤΕΙ Λαμίας

Σχόλια